Οι 4 asanas που θα σε αποσυμφορήσουν από το στρες της ημέρας

Οι 4 asanas που θα σε αποσυμφορήσουν από το στρες της ημέρας

Υπάρχουν και αυτές οι μέρες, που δεν προλαβαίνεις να πας γυμναστήριο, το σώμα σου διαμαρτύρεται και το κεφαλάκι σου δεν αντέχει άλλη πίεση. Το στρες δεν είναι φίλος μας, ειδικά όταν μας ακολουθεί και στο σπίτι μας και δεν μπορείς με τίποτα να ηρεμήσεις. Πάρε το Yoga mat σου και έλα να σου δείξουμε με τη βοήθεια της Fit Girls Expert Μαρίας Χρυσοχεράκη 4 asanas που θα σε αποσυμφορήσουν από το στρες της ημέρας.

Βασιλιάς των ψαριών (Ardha Matsyendrasana)

Καθόμαστε στο πάτωμα. Λυγίζουμε το αριστερό πόδι έτσι ώστε η αριστερή φτέρνα να βρεθεί στο πλάι του δεξιού ισχίου και μετά φέρνουμε τη δεξιά φτέρνα στην εξωτερική μεριά του αριστερού γονάτου. Βεβαιωνόμαστε ότι το δεξί γόνατο «κοιτάει» προς το ταβάνι. Ο αριστερός αγκώνας έρχεται στην εξωτερική μεριά του δεξιού γονάτου. Με την εισπνοή υψώνουμε το στέρνο και με την εκπνοή στρίβουμε προς τα δεξιά. Στη συνέχεια αλλάζουμε τη θέση των ποδιών και στρίβουμε από την άλλη μεριά.

Καθιστή μπροστά κάμψη (Paschimottanasana)

Καθόμαστε στο πάτωμα. Εκτείνουμε τη σπονδυλική στήλη και το στέρνο προς τα μπροστά και κάμπτουμε τον κορμό. Βεβαιωνόμαστε ότι διατηρούμε τους γλουτούς στο πάτωμα.

Γόνατο στο στήθος σε κεκλιμένη θέση (Ardha Apanasana)

Ξαπλώνουμε μπρούμυτα. Φέρνουμε το δεξί γόνατο προς το στέρνο και τη μύτη προς το γόνατο. Κρατάμε το άλλο πόδι όσο γίνεται τεντωμένο. Αλλάζουμε πόδι.

Άνετη θέση (Sukhasana)

Καθισμένοι οκλαδόν, υψώνουμε το στέρνο μας προς τα πάνω και χαλαρώνουμε το πρόσωπό μας. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την πρακτική μας.

H Μαρία Χρυσοχεράκη είναι πιστοποιημένη Iyengar Yoga Instructor (Intermediate Junior 3). Συνεργάζεται ως δασκάλα με διάφορα στούντιο και έχει ιδρύσει την Pure Yoga με στόχο να προσφέρει προσωποποιημένα Iyengar yoga μαθήματα σε ατομικό επίπεδο. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί της στο goldy.yogaonline@yahoo.gr

Studio: @Urban Yoga Center
Φωτογράφος: @George Zahariou
Outfit: @Baya.fit

Follow:
Fit Girls Team
Fit Girls Team

Find me on: Instagram

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post