Γεμιστά με κινόα

Γεμιστά με κινόα

Τα γεμιστά είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά, με υψηλή θρεπτική αξία, και με ένα μικρό twist όπως η αντικατάσταση του ρυζιού με κινόα, μπορείς να την ανεβάσεις ακόμη ένα επίπεδο. Τα υλικά είναι πολύ απλά και η διαδικασία δεν έχει καμία διαφορά. Το αποτέλεσμα παρόλα αυτά θα σε κάνει να αναρωτηθείς γιατί δε σκέφτηκες να το δοκιμάσεις τόσο καιρό;

Έτοιμη; Πάμε!

Υλικά

350 γρ. βρασμένο Κινόα (Quinoa)
4 πολύχρωμες Πιπεριές
2 Κλωνάρια Πράσα
2 λιαστές Ντομάτες
1 κ. γλυκού Πάπρικα
1/2 φλ. Κουκουνάρι
Αλάτι & Πιπέρι

Προετοιμάζεις το κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις στη συσκευασία.

  • Συνήθως το ξεπλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
  • Βράζεις 350γρ κινόα σε 700ml νερού για 15 λεπτά.
  • Κατεβάζεις από την φωτιά και αφού κρυώσει 1-2 λεπτά το σκεπάζεις με μία βαμβακερή πετσέτα και το αφήνεις να φουσκώσει.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 c.
  • Μουλιάζεις τις λιαστές ντομάτες σε νερό για να μαλακώσουν.
  • Κόβεις τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος και αφαιρείς τα σπόρια.
  • Αφήνεις στην άκρη τα μισά (για να γεμιστούν αργότερα) και ψιλοκόβεις τα υπόλοιπα.
  • Πλένεις καλά τα πράσα και τα ψιλοκόβεις.
  • Κόβεις σε λεπτά κομματάκια και τις λιαστές ντομάτες.
  • Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρεις τα πράσα, τις ψιλοκομένες πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες για 3’ λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ανακατεύεις σε μπολ τα σοταρισμένα λαχανικά για τη γέμιση μαζί με το κινόα.
  • Τοποθετείς τα 4 μισά κομμάτια πιπεριές σε ταψάκι.
  • Γεμίζεις με κουτάλι τις πιπεριές με τη γέμιση που ετοίμασες
  • Ψήνεις στον φούρνο για 10-15’, μέχρι να πάρει χρώμα γέμιση και είναι έτοιμα για σερβίρισμα τα γεμιστά με κινόα.

Αν έχεις κάποια fit και νόστιμη συνταγή, μοιράσου την μαζί μας στο fitgirlsgr@gmail.com

Follow:
Fit Girls Team
Fit Girls Team

Find me on: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post