Είσαι Γ*μάτος, Είσαι Γ*μάτη

Είσαι Γ*μάτος, Είσαι Γ*μάτη

Ένα βιβλίο που πραγματικά μπορεί να σε βοηθήσει να αλλάξεις τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τη ζωή σου. Αρκεί να το θέλεις.

Σε όλες μου σχεδόν τις διαδρομές και τα ταξίδια, ειδικά το καλοκαίρι, η αγαπημένη μου συνήθεια ή αλλιώς το χούι μου, πες το όπως θες, είναι χαζεύω βιβλία. Το να αγοράσω είναι μια ενστικτώδης απόφαση, σχεδόν μηχανική, αρκεί να μου ελκύσει το ενδιαφέρον. Δε δίνω σημασία στον συγγραφέα, ούτε αν έχει γίνει best seller.

Μπορεί όντως ένα βιβλίο να σε κάνει να χαμογελάσεις όταν κανείς άλλος δε μπορεί; Αν γυρεύεις την απάντηση, την διαβάζεις τώρα. Ζήτα και θα σου δοθεί, λένε, και κάπως έτσι συνέβη. Λίγο πριν την επιβίβαση μου διάβασα απλά έναν τίτλο και το μόνο που ξέρω είναι ότι χαμογέλασα αυθόρμητα στο μήνυμα του.

“Είσαι Γ*μάτος, Είσαι Γ*μάτη”. Και βρέθηκα στο ταμείο. Γιατί είμαι, είσαι, είμαστε Γ*αμάτοι και δε σηκώνω καμία αντίρρηση για αυτό.

Το συγκεκριμένο βιβλίο, ανήκει στην κατηγορία της αυτοβοήθειας – don’t just me- αλλά ποιος νοιάζεται; Σημασία έχει ότι ήθελα να το ξεφυλλίσω, να το διαβάσω ή και μερικές φορές απλά να χαζεύω το εξώφυλλο διαβάζοντας ξανά ξανά και τον τίτλο – Υou are a Badass.

Στο πιο πρόσφατο ταξίδι μου, ένα ταξίδι κομβικής σημασίας για την ψυχική μου ηρεμία, κουβάλησα όσα λιγότερα ρούχα μπορούσα και πήρα τη μικρότερη τσάντα που είχα. Δεν ήθελα πολλά. Όταν γυρίζεις στην οικογένεια σου τα πολλά είναι περιττά. Και πλέον δεν νιώθω καμία ανάγκη να δείξω στους άλλους πόσα έχω. Με τα χρόνια μαθαίνεις πως όσα περισσότερα προσπαθείς να αποδείξεις, τόσο λιγότερος τελικά αισθάνεσαι.

Ναι, είμαι! Είσαι και είμαστε όλοι! Και για αυτό υποσχέθηκα στον εαυτό μου, ότι με το που τελειώσω το βιβλίο θα σου γράψω για αυτό. Γιατί καλό και το Netflix, καλό και το βούλιαγμα στον καναπέ, αλλά η αξία να διαβάζεις ένα βιβλίο είναι αναντικατάστατη. Είναι δώρο στον εαυτό σου, στον εγκέφαλο σου και σε κάθε σου κύτταρο και όταν το απολαμβάνεις κιόλας είναι καλύτερο και από το παγωτό μηχανής χωνάκι (με γεύση βανίλια παρακαλώ).

Η Jen Sinsero, η συγγραφέας και εκπαιδεύτρια, τα λέει τόσο καλά ώστε δε θα βαρεθείς λεπτό. Σίγουρα παίζει ρόλο σε τι φάση συναντιέσαι με αυτό το βιβλίο, όπως και με κάθε βιβλίο, και αν τα μέσα σου θέλουν να πάρουν ανάσα. Επίσης θα μάθεις ότι το να βγάλεις χρήματα και να ξεφύγεις από τη μετριότητα σου είναι ξεκάθαρα επιλογή σου.

Η Jen έχει το χάρισμα να γράφει με έναν πολύ εύπεπτο και κατανοητό τρόπο στον καθένα. Τόσο ευχάριστο και ρεαλιστικό, όπως ακριβώς θα περιέγραφες μια κακή ημέρα στην κολλητή σου. Μόνο που η Jen σου δείχνει τον τρόπο να επικοινωνήσεις με τον γ*μάτο εαυτό σου και να αλλάξεις τη ζωή σου, προς το καλύτερο. Αρκεί να σου πω ότι η ίδια ζούσε για πολλά χρόνια στα όρια της φτώχειας. Έκανε αρκετές κακοπληρωμένες δουλειές, ζούσε σε ένα γκαράζ που το είχε κάνει σπίτι και ο τραπεζικός της λογαριασμός ήταν μηδενικός. Μέχρι που μια μέρα αποφάσισε ότι κάτι λάθος κάνει και το αποφάσισε να το εντοπίσει και να το αλλάξει.

Το μόνο που θα παραθέσω από το βιβλίο είναι το παρακάτω και τα υπόλοιπα τα αφήνω επάνω σου: Αγαπήστε τον εαυτό σας Δυνατά, Ειλικρινά Χωρίς να Προσποιείστε. Εκτός, αν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε.

With Love: Η ζωή μας είναι ένα μπάχαλο. Ας χαρούμε το πόσο Γ*αμάτοι είμαστε από το να αφηνόμαστε στις πεποιθήσεις που μας εμποδίζουν να συναντήσουμε τον τέλειο εαυτό μας!

Follow:
Maria Kofidou
Maria Kofidou

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post