#Μένουμεσπίτι και φτιάχνουμε Κέικ βρώμης με κρούστα φουντουκιού από την Madame Ginger

#Μένουμεσπίτι και φτιάχνουμε Κέικ βρώμης με κρούστα φουντουκιού από την Madame Ginger

Αν κάτι αγαπάω είναι τα έξυπνα γλυκά που δεν υστερούν σε γεύση παρά μόνο σε θερμίδες. Το συγκεκριμένο κέικ βρώμης με κρούστα φουντουκιού που θα το βρεις στο site της αγαπημένης Madame Ginger, έχει γίνει από τα must του σπιτιού και σχεδόν κάθε εβδομάδα κλείνομαι στην κουζίνα για 30 λεπτά για να το ετοιμάσω.

Δεν είναι από αυτά που γεμίζουν το μάτι με τα εντυπωσιακά φουσκώματα τους. Είναι ένα φλατ coffee cake, crunchy εξωτερικά με πολύ γήινες γεύσεις τόσο από τα φουντούκια όσο και από την βρώμη. Στο δικό μας σπίτι εξαφανίστηκε αμέσως, σχεδόν σε μία μέρα. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε!

Super Tip: Tο αλεύρι βρώμης έχει υψηλή διατροφική αξία γιατί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες και επιπρόσθετα γιατί περιέχει β-γλυκάνες οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Τα παραπάνω ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 3 γραμμαρίων β-γλυκανών από βρώμη, πίτυρο βρώμης, κριθάρι, πίτυρο κριθαριού ή από μείγματα των εν λόγω β-γλυκανών σε συνδυασμό με μία ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή καθώς και με έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Κέικ βρώμης με κρούστα φουντουκιού

  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά

Υλικά για το κέικ

  • 55 γρ. Βούτυρο αγελαδινό
  • 100 γρ. Αλεύρι βρώμης Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 130 γρ. Ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι

Υλικά για την κρούστα φουντουκιού

  • 30 γρ. Αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40 γρ. Καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. Φουντούκια ψιλοκομμένα
  • Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175oC

2) Ξεκινάμε με την κρούστα φουντουκιού: Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα της ζάχαρης σε μιά στρογγυλή φόρμα του κέικ, στον πάτο και τα τοιχώματα. Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και στρώνουμε με τα χέρια μας να πάει παντού.

3) Συνεχίζουμε με το κέικ: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης με την μισή ζάχαρη.

4) Βάζουμε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει και να πάρει χρώμα.

5) Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλάτι. Χτυπάμε για 3-4 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα.

6) Κατεβάζουμε το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού σταδιακά ανακατεύοντας παράλληλα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

7) Παίρνουμε 3 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα του κέικ και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και ενωποιούμε τα δύο μείγματα στο μπολ.

8) Γυρνάμε το μείγμα του κέικ στην φόρμα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.

LoveOnly,

Madame Ginger

Follow:
Maria Kofidou
Maria Kofidou

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post