Όλα όσα έμαθα για το κόκκινο τσάι που καίει το λίπος…

Όλα όσα έμαθα για το κόκκινο τσάι που καίει το λίπος…

Θα περιμένεις να σου πω πως η γεύση του είναι χάλια, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη είναι το ίδιο γευστικό με όλα τα αγαπημένα μου και αποτελεσματικό!

Τι είναι τσάι ρόιμπος;

Η συγκεκριμένη ποικιλία τσαγιού περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, C και Ε, όπως επίσης διάφορα μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ο σίδηρος, ο χαλκός, το ασβέστιο και το κάλιο είναι μερικά εξ αυτών.

Πέρα όμως από όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά, το τσάι ρόιμπος είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά συστατικά. Πιο συγκεκριμένα, τα φλαβονοειδή που διαθέτει το κόκκινο ρόφημα είναι: κερσετίνη, βανιλλικό οξύ, ασπαλαθίνη και ρουτίνη. Τα συγκεκριμένα φλαβονοειδή συνιστούν την ασπίδα του οργανισμού ενάντια στη γήρανση και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο και προστατεύουν την καρδιά.

Ποιο είναι το συστατικό που έχει το τσάι ρόιμπος και καίει το λίπος;

Η θαυματουργή ουσία που διαθέτει το κόκκινο τσάι είναι η ασπαλαθίνη. Πρόκειται για μια ουσία που μειώνει το επίπεδο λίπους το οποίο συσσωρεύεται στα κύτταρα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από το South African Medical Research Council, η ασπαλαθίνη μειώνει σε σημαντικό βαθμό τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Αυτό αποδείχθηκε μετά από την παρακολούθηση ανθρώπων που έπιναν καθημερινά για ένα διάστημα 6 εβδομάδων, 6 ποτήρια με τσάι ρόιμπος. Η μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, οδηγεί σε μείωση του κινδύνου εμφάνισης προβλημάτων υγείας, όπως καρδιακής ανεπάρκειας, νεφρικής ανεπάρκειας και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Μπορείς να το βρεις σε όλα τα “ψαγμένα” καταστήματα με βότανα και σε σούπερ μάρκετ. Εγώ το βρήκα ΕΔΩ σε μια μίξη με λεμόνι. Δοκίμασε σπίτι να το φτιάξεις με τζίντζερ αν θέλεις να ενισχύσεις την αντιοξειδωτική του δράση!

Follow:
Maria Kofidou
Maria Kofidou

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post