Paja Toquilla: Τα καπέλα που που θα μετατρέψουν την κάθε σου εμφάνιση σε fashion statement

Paja Toquilla: Τα καπέλα που που θα μετατρέψουν την κάθε σου εμφάνιση σε fashion statement

Αυτά τα καπέλα δεν μπορούν να στριμωχτούν ανάμεσα σε λίγες γραμμές ενός περιγραφικού άρθρου.

Είναι η φαντασία της ίδιας της δημιουργού τους και η ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτά τα πολύτιμα, χειροποίητα καπέλα τα οποία δημιουργούν ένα πολύχρωμο εφέ φυγής από την πεζή καθημερινότητα, και σε κάνουν να θέλεις να μην τα αποχωριστείς, χειμώνα και καλοκαίρι! Από τα basics και all time classy χρωματισμούς μέχρι και τα πιο βραδινά, τα Paja Toquilla ήρθαν για να αναβαθμίσουν κάθε σου εμφάνιση!

Η Άσπα Ξυδάκη, η δημιουργός του ελληνικού Brand με τα πιο stylish καπέλα, μας μίλησε για την ιστορία των καπέλων που έχουμε δει να φορούν οι αγαπημένοι μας άνδρες και γυναίκες Ιnfluencers τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό!

Μια ιστορία που ξεκινάει σαν παραμύθι και βασίζεται στη μεγάλη της αγάπη για τα ταξίδια αλλά και το εξαιρετικό, σε κάθε του έκφανση!

Άσπα Ξυδάκη, δημιουργός του Paja Toquilla

Η Άσπα Ξυδάκη πρόκειται για μία γυναίκα-οπαδό των ταξιδιών, που ακούει τους παλμούς της φύσης, αγαπάει τη μόδα, υιοθετώντας το δικό της προσωπικό στιλ και αισθητική. Κυρίως όμως αγαπάει τις γυναίκες και δημιουργεί για αυτές ένα αξεσουάρ μοναδικό και προερχόμενο από τη μητέρα Γη.

Η Άσπα, ταξιδεύοντας στη ζούγκλα του Εκουαδόρ ένιωσε ότι αυτό που έζησε εκεί έπρεπε να το επικοινωνήσει στη χώρα μας μέσα από αυτό το προϊόν. Αυτές οι εικόνες κέρδισαν την καρδιά της σχεδιάστριας, και έτσι ξεκίνησε το βάπτισμα του πυρός και η γέννηση του Paja Toquilla brand.

Οι τεχνίτες καπέλων του Ισημερινού θεωρούνται από τους καλύτερους υφαντές του κόσμου, και επιτελούν φιλόπονη εργασία. Μπορεί να απαιτηθούν έξι μήνες ή και περισσότερο για να πλέξουν το υψηλής ποιότητας καπέλο. Κάθε ίνα του καπέλου έχει πολύ μικρό μήκος. Εντούτοις σε ένα αυθεντικό paja toquilla είναι δύσκολο να διακρίνει κάποιος πού τελειώνει το ένα νήμα και πού αρχίζει το άλλο. Επίσης, η ύφανση είναι τόσο σφιχτή, ώστε δεν μπορεί να περάσει ούτε νερό!

Τα μυστικά για τη δημιουργία αυτού του καπέλου περνούν από γενιά σε γενιά και ακόμα και σήμερα στο εργοστάσιο μας και όλο φτιάχνεται στο χέρι.

Η ‘Ασπα μας εξηγεί πως το κάθε καπέλο είναι μοναδικό, αποκλειστικά χειροποίητο, γι’ αυτό και πρέπει να φροντίζεται με προσοχή. «Στο εργοστάσιο Paja Toquilla παράγουμε το κλασικό Fedora, το Μοnte Carlo, τo Κόλπος του Παναμά, το Μοntecristi (σχέδια καπέλων). Η ποιότητα διακρίνεται σε standard, fino και superfino και οι τιμές ποικίλλουν από δεκάδες έως χιλιάδες ευρώ. Φυσικά, υπάρχουν και φτηνές απομιμήσεις του αυθεντικού «Παναμά», οι οποίες παράγονται μαζικά. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα καπέλα σπάνε, ενώ άλλα δεν «αναπνέουν». Αντίθετα, το αυθεντικό καπέλο paja toquilla είναι ελαφρύ, ευάερο και αθάνατο. Το κάθε καπέλο πλέκεται με το χέρι και έτσι είναι μοναδικό.

Τα αυθεντικά Παναμά καπέλα μας είναι απολύτως χειροποίητα και κατασκευάζονται από ντόπιους στο εργοστάσιο που διατηρώ στο Εκουαδόρ, λόγος για τον οποίο είναι βραβευμένα και από την UNESCO. Είναι κατασκευασμένα 100% από το φυτό τοκίγια και δεν περιέχουν χαρτί ή άλλη συνθετική ίνα. Ο σχεδιασμός γίνεται στην Ελλάδα με αισθητική απόλυτα εναρμονισμένη με την κουλτούρα του τόπου προέλευσης του καπέλου. »

Η Άσπα είναι μια γυναίκα που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σου και θα τη βρεις (γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς) στα παρακάτω στοιχεία.

Paja Toquilla
Made in Ecuador 100% toquilla
Hand woven bespoke
Info: pajatoquillahats@gmail.com
a.xidaki@gmail.com
Instagram:
paja_toquilla

Follow:
Fit Girls Team
Fit Girls Team

Find me on: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post