Περιβάλλον ώρα Μηδέν: Με ποια προϊόντα μπορείς να αντικαταστήσεις το πλαστικό στη ζωή σου

Περιβάλλον ώρα Μηδέν: Με ποια προϊόντα μπορείς να αντικαταστήσεις το πλαστικό στη ζωή σου

Το περιβάλλον μας δε θα έχει δεύτερη ευκαιρία αν εμείς δεν προσπαθήσουμε να του τη δώσουμε. Έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας κυρίως το πλαστικό μιας και συχνά κυκλοφορούμε με πλαστικά μπουκάλια νερού ή με καφέ στο χέρι. Και ακόμη και αν τα τελευταία χρόνια έχουμε επιλογές, δεν παύει το ποσοστό χρήσης του πλαστικού να παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

Το πλαστικό κάνει τουλάχιστον 500 χρόνια να διασπαστεί ενώ αν βρεθεί στη θάλασσα μπορεί εύκολα να φαγωθεί από κάποιο θαλάσσιο ζώο προκαλώντας του μέχρι και θάνατο.

Τα τελευταία χρόνια βγαίνουν όλο και περισσότερα προϊόντα που μπορούν να αντικαταστήσουν τα πλαστικά και να επαναχρησιμοποιηθούν. Προϊόντα που δεν είναι καθόλου βαρετά και το πιο σημαντικό, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα εντάξουμε στην καθημερινότητα μας!

Παρακάτω σου παραθέτουμε κάποια προϊόντα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί του πλαστικού:

  • Πάνινες σακούλες για τα ψώνια του super market
  • Θερμό μπουκάλια και κούπες για τους καφέδες και τα νερά μας.
  • Πτυσσόμενα πιρούνια και μαχαίρια για τις εκδρομές μας αντί των πλαστικών.
  • Χάρτινα πιάτα ή χρήση τάπερ στα πικ νικ μας
  • Μεταλλικά ή μπαμπού καλαμάκια, που μπορείς εύκολα να πλύνεις και να ξανά χρησιμοποιήσεις.
  • Μπαμπού οδοντόβουρτσα
  • Μπατονέτες από μπαμπού ή βαμβάκι

Σε περίπτωση που δεν μπορείς εύκολα να βρεις κάποιο από αυτά τα προϊόντα, σίγουρα μπορείς να βρεις τα αντίστοιχα βιοδιασπώμενα ώστε να μειώσεις με τον τρόπο σου την ρύπανση του περιβάλλοντος. Σίγουρα δεν είναι πάντα εύκολο να θυμηθούμε να πάρουμε τα προϊόντα που χρειαζόμαστε μαζί μας όταν φεύγουμε από το σπίτι μας αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε ώστε όλοι μαζί να προστατεύσουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Follow:
Κατερίνα Μάρου
Κατερίνα Μάρου

Γειά σου, είμαι η Κατερίνα και είμαι φιλολόγος! Συχνά θα με βρεις με ένα βιβλίο στο χέρι,με μια κουτάλα να ξεθαβω συνταγές ή με μια νέα κρέμα που πιθανόν ανακάλυψα και λάτρεψα. Αγαπώ οτιδήποτε βοηθά το σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά μου αλλά και τους ανθρώπους που θέλουν να προσπαθήσουν για την αλλαγή. Ελάτε να κάνουμε αυτό το ταξίδι της αλλαγής μαζί!

Find me on: Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post