Το δοκιμάσαμε! Η 10λεπτη ρουτίνα που σε 21 μέρες θα σε κάνει να ξυπνάς κάθε μέρα γεμάτη ενέργεια και όρεξη για ζωή!

Το δοκιμάσαμε! Η 10λεπτη ρουτίνα που σε 21 μέρες θα σε κάνει να ξυπνάς κάθε μέρα γεμάτη ενέργεια και όρεξη για ζωή!

Το να ξυπνάς πάντα με όρεξη και καλή διάθεση δεν είναι εύκολο πράγμα. Μπορεί να πιστεύεις ότι είναι και ακατόρθωτο, όπως πίστευα και εγώ εξάλλου! Αυτό όμως άλλαξε όταν πήρα την απόφαση να εφαρμόσω για 21 μέρες ένα πρόγραμμα δέκα λεπτών. Τι είναι δέκα λεπτά λοιπόν, μπροστά σε μια αλλαγή που αν το θέλεις κρατάει για πάντα;

Στη δική μου περίπτωση λοιπόν, πολλές φορές ξυπνούσα και δεν είχα όρεξη να κάνω τίποτα. Πίστευα ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραγωγικό με αποτέλεσμα ότι και αν έκανα μετά να το κάνω με μισή καρδιά και εννοείται καθόλου όρεξη. Όταν κατάλαβα όμως πως δε πάει άλλο, πήρα την απόφαση να συνδυάσω μέσα σε μια δεκάλεπτη πρωινή ρουτίνα μυαλό, πνεύμα και υγεία. Τι έκανα λοιπόν;

Άνοιξε τα παράθυρα!

Αφού δώσεις στον εαυτό σου ένα λεπτό έτσι ώστε να λειτουργήσει από τον ύπνο στον ξύπνιο, άνοιξε τα παράθυρα σου, τη μπαλκονόπορτα σου ή όποια, δήποτε άλλη πηγή φωτός έχεις κοντά σου. είναι πολύ σημαντικό να μπει φως και καθαρός αέρας στον χώρο που βρίσκεσαι προτού κάνεις τα επόμενα βήματα!

Ξύπνα και πάρε βαθιές ανάσες

Με το που ανοίξεις παράθυρα πάρε 5 βαθιές ανάσες, 5 δευτερόλεπτα εισπνοής και 5 εκπνοής. Καθώς παίρνεις αυτές τις ανάσες φρόντισε να έχεις ήδη σταθεί στα πόδια σου έτσι ώστε να μπορείς να τεντώσεις χέρια και πόδια κατά τη διάρκεια των εισπνοών και εκπνοών σου. Μη ξεχάσεις να ‘χεις κλειστά τα μάτια για περισσότερη συγκέντρωση. Εισπνέεις από τη μύτη και εκπνέεις από το στόμα.

Βάλε ακουστικά και μπες στο YouTube

Επόμενο βήμα μου ήταν να παίρνω το κινητό μου – όχι για να χαζέψω στα ΜΜΕ – αλλά για να μπω στο YouTube και να ακούσω ομιλητές οι οποίοι μου υπενθύμιζαν με τον τρόπο τους πόσο αξίζω, πόσο καλά κάνω ότι κάνω, ότι όσα κάνω είναι αρκετά χωρίς να πιέζω τον εαυτό μου για υπερβολές και τελειομανίες.

Δες κάποιους συνδέσμους από τα ηχητικά βίντεο που χρησιμοποιώ εγώ και δουλεύουν για μένα σε μεγάλο βαθμό!

https://www.youtube.com/watch?v=YCcSU4YO9uQ

https://www.youtube.com/watch?v=p0x5pdNOuqY

https://www.youtube.com/watch?v=RyVHDCiQOOw

Πήγαινε απευθείας για πρωινό

Μην πέσεις στην παγίδα να κάνεις κάτι στον δρόμο για τη κουζίνα το οποίο μπορεί να σου προσφέρει αρνητικά συναισθήματα! Εγώ για παράδειγμα ζυγιζόμουν κάθε πρωί και πάντα έλεγα “γιατί”; Έτσι χαλούσε κι άλλο η μέρα μου με το που ξυπνούσα! Επομένως, πήγαινε κατευθείαν στην κουζίνα και άρχισε να ετοιμάζεις το πρωινό σου! Bάλε και λίγη μουσική και καθώς το φτιάχνεις πιες το ρόφημα που θα κάνει boost στον οργανισμό σου.

Το ρόφημα της ενέργειας

Είτε το προτιμάς ζεστό είτε κρύο καμία σημασία δεν έχει! Κάν’ το όπως θες εσύ! Απλά βάλε ένα ποτήρι νερό, 10 σταγόνες χυμό φρέσκου λεμονιού και 2 – 3 λεπτά κομμάτια τζίντζερ ή φύλλα μέντας. Αυτό το ρόφημα, θα βοηθήσει το μεταβολισμό σου να ξεκινήσει σωστά και θα σου δώσει ενέργεια για όλο το υπόλοιπο της μέρας χωρίς να το καταλάβεις! Να θυμάσαι πως είναι πολύ σημαντικό το πρώτο πράγμα που θα μπει στον οργανισμό σου να είναι αυτό το ρόφημα.

Ναι, σίγουρα υπήρξαν φορές που ήθελα να μην κάνω τίποτα από τα παραπάνω, αλλά πάντα σκεφτόμουν τη σημασία που έχει η συνήθεια των 21 ημερών. Να ξέρεις πως 21 μέρες αρκούν έτσι ώστε ο οργανισμός σου να βάλει στο υποσυνείδητο του αυτή τη διαδικασία και να την κάνει σχεδόν ασυναίσθητα!

Follow:
Τζένη Άστρα
Τζένη Άστρα

Ονομάζομαι Τζένη Άστρα, είμαι δασκάλα και ειδική παιδαγωγός στο επάγγελμα αλλά παράλληλα και ένα fit girl το οποίο έμαθε να αγαπά το σώμα το αφού πρώτα το πέρασε από 40 κύματα! Αν με ρωτήσεις ποιο είναι το πάθος μου θα σου πω ο χορός και τα ταξίδια! Τρελαίνομαι να γράφω, να γυμνάζομαι, να πειραματίζομαι στη κουζίνα και να περνάω όμορφα με τους δικούς μου ανθρώπους! Αγαπώ τις ατέλειωτες βόλτες, τα παγωτά και τα αληθινά χαμόγελα!

Find me on: Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post