Το Home Workout μίας Fitness Expert που μπορείς να κάνεις και στις διακοπές σου

Το Home Workout μίας Fitness Expert που μπορείς να κάνεις και στις διακοπές σου

Έχεις άρνηση να περάσεις την πόρτα του γυμναστηρίου αλλά θέλεις με κάποιο τρόπο να κρατήσεις τη φόρμα σου ή να δεις αλλαγή στο σώμα σου; Η fitness expert Nora Tobin, μας δίνει τις ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι αλλά και στις διακοπές σου για να δεις πραγματικά αλλαγή!

Η αλήθεια είναι ότι σε πολλές από εμάς ειδικά με την κατάσταση που επικρατεί, το γυμναστήριο μας προκαλεί άγχος αλλά και μια δυσκολία να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα μας και να διατηρήσουμε τη φόρμα μας και στις διακοπές. Πώς θα λύσουμε το πρόβλημα; Η Fitness Εxpert Nora Tobin, μας αποκαλύπτει το δικό της πρόγραμμα γυμναστικής το οποίο ακολουθεί πιστά από την άνεση του σπιτιού της και στα ταξίδια της και είμαστε σίγουρες ότι θα γίνει και το δικό σου αγαπημένο.

Πλάγιοι κοιλιακoί

Με την άσκηση αυτή η Nora Tobin τονίζει ότι γυμνάζει και δυναμώνει την
μέση της αλλά και μύες που οι περισσότερες ασκήσεις δε γυμνάζουν. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε γι αυτή την άσκηση είναι να ξαπλώσουμε πλάγια στηριζόμενες στον αγκώνα μας και κρατώντας τα πόδια μας σε ευθεία γραμμή για 30 λεπτά. Μετά επαναλαμβάνουμε αλλάζοντας πλευρό. Ευκολό δεν ακούγεται; Μπορούμε να το καταφέρουμε!

Κάμψεις

Ξέρω και μόνο στο άκουσμα, κουράστηκες αλλά είναι εύκολο θα δεις. Η
Tobin τονίζει τη σπουδαιότητα της άσκησης αυτής αφού εκτός όλων των
θετικών που προσφέρει στους μύες και το κορμί μας, θα μας φτιάξει το τέλειο σώμα για μπικίνι. Αρχικά, ξαπλώνουμε στο πάτωμα ανάσκελα και τοποθετούμε τα χέρια μας δίπλα στους ώμους μας σε ευθεία γραμμή και κρατάμε τα πόδια μας ενωμένα και τεντωμένα. Ανεβαίνουμε σιγά σιγά και κατεβαίνουμε ως το πάτωμα με προσοχή να παραμείνει το σώμα μας σε ευθεία γραμμή ώστε να γίνει σωστά η άσκηση.

Cardio

Οποιαδήποτε άσκησης αυτής της μορφής και αν επιλέξεις είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Τρέξιμο, ποδήλατο, αερόβια κτλ είναι μόνο λίγα από τις ασκήσεις που μπορείς να διαλέξεις και να εξαφανίσεις περισσότερες θερμίδες από όσες μπορείς να φανταστείς. Η Tobin έχει φτιάξει ένα μοτίβο που αφορά επανάληψη της άσκησης 10 φορές: 3 λεπτά βάζοντας το 50% της δύναμης σου, 20 λεπτά με το 75% της δύναμης σου και 10 επιπλέον λεπτά με το 100% της δύναμης σου. Μη τα βλέπεις σκούρα, θα γίνεται όλο και ευκολότερο με τον καιρό.

Step-ups

Όχι όχι δεν εννοούμε την ταινία ούτε θα σε βάλουμε να ανεβοκατεβαίνεις
σκαλοπάτια. Η Tobin υποστηρίζει ότι αυτή είναι μία από τις αγαπημένες της ασκήσεις και στην πραγματικότητα δεν αναρωτιόμαστε γιατί εφόσον είναι μια άσκηση που μπορείς να κάνεις οπουδήποτε επιθυμήσεις. Αρχικά πρέπει να βρεις ένα υψηματάκι ή ένα σκαλοπάτι, στηρίζεις το ένα σου πόδι λυγισμένο στο σκαλοπάτι ενώ τεντώνεις το άλλο σου ποδί που βρίσκεται πιο
χαμηλά. Μετά κατεβάζεις το κορμό σου σε ευθεία γραμμή κρατώντας το ένα
σου πόδι λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο. Πρόσεχε μόνο μη γείρεις πολύ προς τα μπροστά ή προς τα πίσω.

Γέφυρα

Θυμάσαι που πηγαίναμε μικρές μπαλέτο και μας έβαζαν να κάνουμε γέφυρα
για να δυναμώσει όλο μας το σώμα; Ε, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Η Tobin
υποστηρίζει ότι γέφυρα δε δυναμώνει απλώς όλο σου το σώμα αλλά
αποτρέπει και τους πόνους στη μέση που είναι συχνό φαινόμενο ανεξαρτήτως ηλικίας. Η άσκηση αυτή είναι το ίδιο απλή και εύκολη όπως και όλες οι προηγούμενες. Ξαπλώνεις ανάσκελα με το πρόσωπο σου στο πάτωμα και τα γόνατα σου λυγισμένα. Στη συνέχεια ανασηκώνεις τη λεκάνη σου ώστε το σώμα σου να σχηματίζει μια ευθεία γραμμή. Σταματάς και τη κατεβάζεις πάλι, και πάλι από την αρχή.

Follow:
Κατερίνα Μάρου
Κατερίνα Μάρου

Γειά σου, είμαι η Κατερίνα και είμαι φιλολόγος! Συχνά θα με βρεις με ένα βιβλίο στο χέρι,με μια κουτάλα να ξεθαβω συνταγές ή με μια νέα κρέμα που πιθανόν ανακάλυψα και λάτρεψα. Αγαπώ οτιδήποτε βοηθά το σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά μου αλλά και τους ανθρώπους που θέλουν να προσπαθήσουν για την αλλαγή. Ελάτε να κάνουμε αυτό το ταξίδι της αλλαγής μαζί!

Find me on: Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post