Waist Training Challenge: Δοκιμάσαμε τον κορσέ εκγύμνασης μέσης και σου λέμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις (ναι, κάνει δουλειά).

Waist Training Challenge: Δοκιμάσαμε τον κορσέ εκγύμνασης μέσης και σου λέμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις (ναι, κάνει δουλειά).

Δοκιμάσαμε τον κορσέ εκγύμνασης μέσης της Zeta Curves για 4 εβδομάδες που υπόσχεται μείωση 4-10εκ. σε 30 μέρες και σου λέμε όλα όσα θέλεις να μάθεις και αν αξίζει να τον δοκιμάσεις.

Τι είναι ο κορσές εκγύμνασης μέσης;

Είναι ένδυμα διαμόρφωσης του σώματος, υψηλής συμπίεσης, το οποίο φοριέται γύρω από τον κορμό και λειτουργεί σαν συμπλήρωμα στην προσπάθεια για μια λεπτότερη σιλουέτα. Ενισχύει τη θερμική δραστηριότητα στον κορμό, προκαλώντας περισσότερη εφίδρωση με λιγότερο κόπο.

Τα οφέλη της εκγύμνασης μέσης περιλαμβάνουν: πιο αποτελεσματική προπόνηση στο γυμναστήριο, καλύτερη στάση του σώματος και πιο έντονες καμπύλες στο σχήμα κλεψύδρας–άμεσα.

Τι είναι η εκγύμναση μέσης;

Είναι η πρακτική της καθημερινής χρήσης του κορσέ με σκοπό την απώλεια πόντων γύρω από τον κορμό. Η άμεση αλλαγή που δημιουργεί στην εικόνα σου αυξάνει την αυτοπεποίθηση δίνοντας έτσι το κίνητρο να συνεχίσεις την όποια προσπάθεια!

Ποια είναι η αρχική αίσθηση του κορσέ

  • ΝΑΙ στην αρχή θα το νιώθεις πολύ σφιχτό
  • ΟΧΙ δεν πρέπει να δημιουργεί πόνο ή τσιμπήματα
  • ΝΑΙ θα είναι δύσκολο να το φορέσεις την πρώτη φορά
  • ΟΧΙ δεν πρέπει να εμποδίζει την αναπνοή

Ο κορσές θα πρέπει να ταιριάζει στο σώμα σου χωρίς να προκαλεί δυσφορία. Στην αρχή θα τον αισθάνεσαι σφιχτό. Δώσε χρόνο και στο σώμα σου να συνηθίζει την συμπίεση, αλλά και στον κορσέ να πάρει τη φόρμα του πάνω στο σώμα σου.

Είναι ασφαλές;

Ναι, είναι απόλυτα ασφαλές! Όταν το φοράς σωστά, ακούγοντας καταρχάς το σώμα σου, η εκγύμναση μέσης είναι ο πιο ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να αδυνατίσεις τη μέση σου αλλά και για να αυξήσεις την απόδοση της προπόνησης στο γυμναστήριο. Να θυμάσαι ότι είναι πάντα πιο εύκολο να κουμπώσεις τον κορσέ ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω! Τράβηξε τις κάτω άκρες στο σημείο που είναι πιο λεπτή η μέση και κατέβασε τις άκρες προς τα κάτω όσο κουμπώνεις. Στην αρχή είναι δύσκολο, όμως στην πορεία γίνεται παιχνιδάκι!

Πως να ξεκινήσεις το Waist Training

Αφού έχεις πάρει τον κατάλληλο κορσέ μπορείς πλέον να ξεκινήσεις την εκγύμναση μέσης! Ξεκίνησε φορώντας τον κορσέ για 2-3 ώρες τη μέρα, μέχρι να συνηθίσεις τη συμπίεση. Αύξανε σταδιακά το χρόνο μέχρι να αισθάνεσαι άνετα να τον φοράς μέχρι 8-10 ώρες τη μέρα.

Εβδομάδα #1

Ξεκίνα το πρόγραμμα σταδιακά με στόχο να ενσωματώσεις τον κορσέ στην καθημερινότητά σου. Αν είσαι νέα σε αυτό, ξεκίνα με 2 ώρες για τις πρώτες μέρες και αύξησε σταδιακά το χρόνο. Στόχος είναι να φορέσεις τον κορσέ 5 μέρες αυτή την εβδομάδα. Στο τέλος της θα μπορείς να τον φοράς για 4-6 ώρες τη μέρα.

Άσκηση: Κάνε την αρχή με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού αυξάνοντας σιγά-σιγά την έντασή τους. Άρχισε με 15 απλούς κοιλιακούς (ροκανίσματα), 6 κοιλιακούς με τα πόδια ψηλά και σανίδα για 10 δευτερόλεπτα. Μπορείς να προσθέσεις ελεύθερα την αερόβια άσκηση που επιθυμείς ή να βάλεις περισσότερη ένταση στο πρόγραμμα αν είσαι ήδη σε πιο εξελιγμένο επίπεδο.

Ακολούθησε την ίδια ρουτίνα προσθέτοντας καθημερινά 5 κοιλιακούς, 2 με πόδια ψηλά και 5 δεύτερα στη σανίδα. Στο τέλος της εβδομάδας θα κάνεις 45 κοιλιακούς, 18 με τα πόδια ψηλά και 40 δεύτερα σανίδα. Μην τα παρατάς!

Εβδομάδα #2

Στόχος της εβδομάδας είναι να φορέσεις τον κορσέ 6-8 ώρες τη μέρα για τουλάχιστον 5 μέρες. Μπορείς να χωρίσεις τον χρόνο χρήσης του κορσέ σε τμήματα των 3-4 ωρών.

Άσκηση: Συνέχισε τις ίδιες ασκήσεις προσθέτοντας κάθε μέρα 5 ροκανίσματα, 2 με τα πόδια ψηλά και 5 δεύτερα σανίδα. Την 14η μέρα θα κάνεις 80 ροκανίσματα, 32 με πόδια ψηλά και σανίδα για 1 λεπτό και 15 δεύτερα. Keep going!

Εβδομάδα #3

Στόχος της εβδομάδας είναι να φορέσεις τον κορσέ 5-7 μέρες για τουλάχιστον 8 ώρες τη μέρα. Προσπάθησε οι 8 ώρες να είναι συνεχόμενες αυτή τη φορά.

Άσκηση: Δοκίμασε τα όρια σου! Συνέχισε τις ίδιες ασκήσεις προσθέτοντας κάθε μέρα 5 ροκανίσματα, 2 με τα πόδια ψηλά και 5 δεύτερα σανίδα. Την 21η μέρα θα κάνεις 115 ροκανίσματα, 46 με πόδια ψηλά και σανίδα για 1 λεπτό και 50 δεύτερα. Νιώθεις το κάψιμο; Αυτό σημαίνει ότι η άσκηση αποδίδει!

Εβδομάδα #4+

Στόχος της εβδομάδας είναι να φορέσεις τον κορσέ 7 μέρες για τουλάχιστον 10 ώρες τη μέρα. Στοίχημα, ότι πλέον βλέπεις τη διαφορά στο σώμα σας!

Άσκηση: Αν κοιλιακοί σου δεν ήταν το ατού σου πριν, τώρα είναι! Συνέχισε τις ίδιες ασκήσεις προσθέτοντας κάθε μέρα 5 ροκανίσματα, 2 με τα πόδια ψηλά και 5 δεύτερα σανίδα. Την 30η μέρα θα κάνεις 160 ροκανίσματα, 64 με πόδια ψηλά και σανίδα για 2 λεπτά και 35 δεύτερα.

Θυμήσου ότι η εκγύμναση μέσης είναι πιο αποτελεσματική όταν είναι μέρος μια συνολικής προσπάθειας που περιλαμβάνει μια μορφή άσκησης και καλή διατροφή.

Αν δεν έχεις τον χρόνο να γυμναστείς, προσπάθησε να φοράς τον κορσέ στις καθημερινές σου δραστηριότητες, όπως δουλειές στο σπίτι, στα ψώνια, στην βόλτα, στο περπάτημα κλπ. Μπορείς να τον φοράς ακόμη και στη δουλειά. Βελτιώνει τη στάση του σώματος και σε προφυλάσσει από πόνους στη μέση λόγω κακής στάσης εργασίας.

Όταν πλέον ο κορσές είναι στην τελευταία σκάλα και δεν εφαρμόζει όπως πριν, αντιθέτως τον αισθάνεσαι πολύ άνετο, είναι πλέον η ώρα να επιλέξετε το αμέσως μικρότερο μέγεθος!

Που θα τον βρεις και πόσο κοστίζει

Θα τον βρεις στα Zeta Curves σε 5 διαφορερικά χρώματα και η τιμή του είναι στα 38 ευρώ. Σκέφτεσαι καλύτερο δώρο για τον εαυτό σου;

Follow Zeta Curves Instagram | Facebook

Follow:
Fit Girls Team
Fit Girls Team

Find me on: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post