Αlchimia: Τα ελληνικά Vegan Chic σανδάλια που θέλουμε όλες να φορέσουμε

Αlchimia: Τα ελληνικά Vegan Chic σανδάλια που θέλουμε όλες να φορέσουμε

Μια μέρα, ένας άνθρωπος περπατούσε στην ακρογιαλιά. Την προηγούμενη νύχτα είχε προηγηθεί σφοδρή θαλασσοταραχή και η φουσκοθαλασσιά είχε ξεβράσει στην ακτή εκατοντάδες αστερίες.

Κάποια στιγμή είδε ένα μικρό παιδί να σκύβει στην άμμο, να σηκώνει κάτι και πολύ απαλά και να το ρίχνει μέσα στην θάλασσα.

Η κίνηση αυτή επαναλήφθηκε πολλές φορές, και του κέντρισε τόσο πολύ το ενδιαφέρον που πλησίασε για να δει από κοντά.

Με έκπληξη τότε διαπίστωσε ότι το παιδί μάζευε τους ξεβρασμένους αστερίες και τους έριχνε πάλι στη θάλασσα. Καθώς το παιδί ήταν αφοσιωμένο στο έργο του και δεν τον είχε αντιληφθεί, ο άνθρωπος στάθηκε και το παρατηρούσε για αρκετή ώρα.

Κάποια στιγμή ο άνθρωπός μας αποφάσισε να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του και του φώναξε:

– Καλημέρα! Τι κάνεις εδώ;

Το παιδί, σταμάτησε για μια στιγμή, κοίταξε τον άνδρα και του απάντησε.

– Δε βλέπεις; Πετάω τους αστερίες πίσω στην θάλασσα.

 – Δεν έχει νόημα αυτό που κάνεις, του αντιγύρισε ο άνθρωπος. Είναι εκατοντάδες οι αστερίες που πεθαίνουν στην αμμουδιά.

Το παιδί τον κοίταξε αποδοκιμαστικά, του έδειξε τον αστερία που κρατούσε στο χέρι του και του είπε:

– Έχει όμως σημασία για αυτόν εδώ… είναι ακόμα ζωντανός! Και λέγοντας αυτά τα λόγια έριξε τον αστερία απαλά μέσα στην θάλασσα.

Ο άνθρωπός μας προσβεβλημένος, γιατί ένα μικρό παιδί του έδειχνε το σωστό, συνέχισε το δρόμο του, περπατώντας πλάι στους ξεβρασμένους αστερίες.

Λίγο παρακάτω όμως, κάποιοι τον είδαν να κοιτάει κλεφτά γύρω του μήπως τον βλέπει κανείς κι όταν βεβαιώθηκε πως ήταν μόνος του, έσκυψε μάζεψε έναν αστερία και να τον απίθωσε μαλακά στη θάλασσα…

Κάπως έτσι νιώθω κι εγώ όταν ολοκληρώνω ένα project επανάχρησης. Κάθε φορά που καταφέρνω να συλλέξω ποσότητες από «νεκρά υλικά» και να τους δώσω νέα ζωή, απομακρύνοντας τα από τον κάδο των σκουπιδιών.  Με λες και ρομαντική σαν το παιδί της ιστορίας. Το σίγουρο είναι ότι οι «αστερίες» στην στεριά είναι πλέον αμέτρητοι, όσα και τα πολύπλοκα περιβαλλοντικά ζητήματα, οπότε είναι περισσότερο αναγκαίο από κάθε άλλη φορά να αναζητούμε λύσεις και διεξόδους όσο μικρές κι αν είναι. Θέλω να πιστεύω ότι τα Alchimia Vegan Shoes συμβάλουν κάπως σε αυτή την κατεύθυνση.  ” μας λέει η δημιουργός του Brand, Νικόλ Δαλάτση.

Alkisti

H Alchimia (vegan shoes) είναι το πρώτο ελληνικό brand υποδημάτων που αντιπροσωπεύει μια βιώσιμη slow fashion αντίληψη που στηρίζεται στην επανάχρηση. Τα προϊόντα είναι χειροποίητα, δεν χρησιμοποιούν δέρματα και κατασκευάζονται με τις φιλικότερες προς το περιβάλλον πρακτικές. Όλα τα σχέδια στις συλλογές του Alchimia είναι μοναδικά και στιλιστικά εμπνευσμένα από διαφορετικές θεματικές ενότητες.

Fedra

Οι τόσο chic και εναλλακτικές δημιουργίες του brand παράγονται από τη συλλογή και ανακύκλωση πρώτων υλών από θερμοκήπια, τη βιομηχανία τροφίμων, καθώς και εγκαταλελειμμένα στο περιβάλλον υλικά. 

Ilektra

Η σχεδιάστρια αγαπά την παράδοση της ελληνικής χειροτεχνίας και γι’ αυτό την πάντρεψε με την πρώτη της ύλη. Μεταξύ άλλων χρησιμοποιεί κλωστοϋφαντουργικά υλικά υψηλής ποιότητας. Πρόκειται για υφαντά συνθετικά υφάσματα 100% ανακυκλώσιμα, ικανά να παρέχουν προστασία απέναντι σε διάφορους ανεπιθύμητους παράγοντες, όπως τα βακτήρια, την κακοσμία, την υπεριώδη ακτινοβολία.

P.S. Όλα τα υλικά καθαρίζονται, απολυμαίνονται και φρεσκαρίζονται σχολαστικά πριν χρησιμοποιηθούν.

Ariadni

Βασική αρχή της Alchimia είναι η επανάχρηση για μια βιώσιμη, ηθική μόδα. Με το εγχείρημά της, η Νικόλ Δαλάτση στοχεύει στο να αναδείξει ότι υπάρχουν αρκετά υλικά εκεί έξω τα οποία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, «να μεταμορφωθούν και να δώσουν ένα καλό αποτέλεσμα ώστε να αποφεύγεται οι κατασπατάληση πόρων και ενέργειας για καθαρά περιβαλλοντικούς λόγους».

Efterpi

Τα παπούτσια Alchimia απευθύνονται σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές που εκφράζονται από την φιλοσοφία του brand. «Πιστεύω πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν ευαισθησίες περιβαλλοντικές, πολιτισμικές αλλά και υψηλή αισθητική. Η πλούσια φαντασία τους, συνδυάζει τα Alchimia με όλων των ειδών τα ρούχα», καταλήγει η σχεδιάστρια του πρώτου ελληνικού brand με vegan παπούτσια.

Δες ΕΔΩ όλη τη συλλογή

Follow:
Fit Girls Team
Fit Girls Team

Find me on: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post