Κερί VS Ξύρισμα: Ποια μέθοδο αποτρίχωσης να επιλέξεις και γιατί

Κερί VS Ξύρισμα: Ποια μέθοδο αποτρίχωσης να επιλέξεις και γιατί

Κερί ή ξυραφάκι; Θα μπορούσαμε να καταμετρήσουμε υπέρ και κατά για τις πιο κλασικές μεθόδους αποτρίχωσης αλλά σε μια πρόσφατη μου επίσκεψη στην αισθητικό μου αποφάσισα να ρωτήσω τη δική της απόψη για τη μάχη κεριού και ξυραφιού αλλά και τη μόνιμα καλή αισθητική εμφάνιση που θέλουμε όλες μας χειμώνα – καλοκαίρι.

Η beauty expert Φλώρα Φουδούλη δηλώνει υπέρμαχος της αποτρίχωσης με κερί και μας ενημερώνει σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του και πόσα αυτό μας προσφέρει.

Αρχικά τονίζει ότι το κερί αποτελεί μία από τις πιο ασφαλείς μεθόδους
αποτρίχωσης αφού όχι μόνο δεν καταπονά το δέρμα αλλά και δεν προκαλεί καψίματα.

Ας δούμε τα σημεία που κερδίζει το κερί σε αυτό τον πόλεμο με τις τρίχες σύμφωνα πάντα με την ειδικό!

Διαρκεί περισσότερο καιρό από ό,τι το ξυραφάκι

Θα έχεις παρατηρήσει και εσύ η ίδια πως με το ξυραφάκι πρέπει να ασχολείσαι κάθε δυό μέρες σίγουρα, πράγμα που χαλά και την αυτοπεποίθηση σου στο να βγαίνεις φορώντας ό,τι θέλεις στις διακοπές. Η αποτρίχωση με το κερί σου προσφέρει μεγαλύτερο διάστημα ξεγνοιασιάς εφόσον η διάρκεια του σε γενικές γραμμές είναι ένας περίπου μήνας- φυσικά αυτό διαφέρει σε κάθε άνθρωπο ανάλογα με τον τύπο του τριχώματος.

Καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα

Με το ξυράφι όσο και να προσπαθήσεις είναι αδύνατο να βγάλεις όλες τις τρίχες από όλα τα σημεία και να μη γεμίσεις εκείνα τα κόκκινα ενοχλητικά wanna be σπυράκια. Το κερί όμως δεν κάνει τέτοια, αγαπά και αυτό το δέρμα μας και το αφήνει λείο και απαλό χωρίς ίχνος τρίχας.

Εξαφανίζει τις τρίχες μια και καλή

Έχει παρατηρηθεί ότι μετά από μακροχρόνια και συνεχή επανάληψη της αποτρίχωσης με κερί πραγματοποιείται εκφύλιση των τριχικών θυλάκων και αποτέλασμα αυτής είναι η παλινδρόμησή τους και η μετατροπή τους σε θύλακες χνοώδους τριχώματος, το γνωστό σε όλες μας χνουδάκι.

Δεν είναι χρονοβόρα διαδικασία και σίγουρα αξίζει να βρούμε όλες μας λίγο χρόνο για να κάνουμε αυτό το δώρο στο σώμα και το πρόσωπο μας. Φυσικά δεν πρέπει να εμπιστευτούμε τον οποιονδήποτε να δοκιμάσει κερί πάνω μας. Πρέπει να είσαι βέβαιη ότι εμπιστεύεσαι απόλυτα την αισθητικό σου και ότι τηρεί όλες τους κανόνες υγιεινής προκειμένου να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα.

Follow:
Κατερίνα Μάρου
Κατερίνα Μάρου

Γειά σου, είμαι η Κατερίνα και είμαι φιλολόγος! Συχνά θα με βρεις με ένα βιβλίο στο χέρι,με μια κουτάλα να ξεθαβω συνταγές ή με μια νέα κρέμα που πιθανόν ανακάλυψα και λάτρεψα. Αγαπώ οτιδήποτε βοηθά το σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά μου αλλά και τους ανθρώπους που θέλουν να προσπαθήσουν για την αλλαγή. Ελάτε να κάνουμε αυτό το ταξίδι της αλλαγής μαζί!

Find me on: Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post