Oι αλλαγές που είδα μετά από 3 μήνες Yoga (και δεν είναι μόνο στο σώμα μου)

Oι αλλαγές που είδα μετά από 3 μήνες Yoga (και δεν είναι μόνο στο σώμα μου)

Η Yoga δεν ήταν ποτέ στο πρόγραμμά εγκύμνασης μου. Μου φαινόταν δύσκολη, απρόσιτη και με έκανε να νιώθω μια απροσδιόριστη ανασφάλεια. Θυμάμαι όταν μία μέρα μπήκα σε ένα ομαδικό μάθημα Yoga με σκοπό να δοκιμάσω. Ξέρεις τι λένε: Μια δοκιμή θα σε πείσει…

Στη δική μου περίπτωση ως αρχάρια σε ένα προχωρημένο τμήμα, με έπεισε όντως να μην παρακολουθήσω ξανά. Ήμουν τόσο σίγουρη ότι δεν είναι για εμένα που αν και είχα στο φιλικό μου και επαγγελματικό μου περιβάλλον Yoga Instructors δεν μου γεννήθηκε ποτέ η ανάγκη να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία.

Μέχρι που η καραντίνα μας ανάγκασε όλους να κάνουμε μια στροφή και να δούμε διαφορετικά την καθημερινότητα μας αλλά και να θελήσουμε μέσα σε όλη αυτή την εσωστρέφεια να κάνουμε μια νέα αρχή, να ανοιχτούμε στο νέο και σε ότι μέχρι τότε είχαμε δηλώσει αρνητικοί.

Η εμπειρία μου με την πρακτική της Yoga μετράει μερικούς μήνες και σίγουρα δεν ήταν εύκολη υπόθεση να πάρω μια σοβαρή απόφαση. Δεν αρκούσαν τα ολιγόλεπτα Youtube videos και η αναβλητικότητα μου έπαιρνε αρκετές φορές τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τότε ήταν που έλαβα ένα τηλεφώνημα που προφανώς και τα άλλαξε όλα. ” Σκέφτομαι να κάνω ένα group και να παραδίδω μαθήματα Online, θέλεις να σε βάλω μέσα;” άκουσα τη Μία να μου λέει. Αυθόρμητα της απάντησα “ναι, πιστεύω ότι είναι αυτό που χρειάζομαι”.

Την ίδια μέρα έστρωσα το yoga mat μου και περίμενα μπροστά στο laptop και για ένα μήνα σχεδόν καθημερινά για μία ώρα έκανα και ένα βήμα πιο κοντά προς την πρακτική της Yoga και έκανα κτήμα μου τη γνώση που μου χάρισε απλόχερα.

Τι έχω μάθει για τον εαυτό μου μέχρι σήμερα

Η επιμονή είναι όντως το μεγαλύτερο μου προτέρημα, αρκεί να θέλω με την ψυχή μου κάτι.

Η Yoga Instructor παίζει το μεγαλύτερο ρόλο αν θα συνεχίσεις. Είναι κάτι σαν τους δασκάλους που ή θα σε κάνουν να αγαπήσεις τα μαθηματικά ή απλά να τα απορρίψεις ως γνώση. Μία Ευγενειάδου σε ευχαριστώ.

Το σώμα μας είναι μοναδικό και με απεριόριστες δυνατότητες. Όσο το αγαπάς και το φροντίζεις θα στο ανταποδίδει.

Συγχώρεσα τον εαυτό μου για την παραίτηση μου από εμένα. Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν μετά από ένα χρόνο που έμεινα εκτός προπόνησης και διατροφής, με κοίταξα με ανοιχτά μάτια και με κατανόηση.

Εμπιστοσύνη. Σπουδαίο και αποκαλυπτικό συνάμα. Εμπιστοσύνη στο σώμα μου, στη σκέψη μου, σε εμένα.

Να με αγαπάω! Ναι, υπάρχουν μέρες που κοιτάζω το σώμα μου και βλέπω μόνο ψεγάδια. Και, ναι γκρινιάζω, χάνω το θάρρος μου και δε θέλω να προσπαθήσω άλλο. Ακριβώς μετά θυμάμαι ότι η αλλαγή προς το καλύτερο είναι μια διαδικασία που δεν θα συμβεί από τη μία μέρα στην άλλη.

Να δίνω χρόνο. Εκείνο το 1 λεπτό που αδειάζεις το μυαλό σου με το τέλος της πρακτικής σου. Αυτό το απαραίτητο κενό που χρειαζόμαστε όλοι για να γεμίσουμε και πάλι.

Τελευταίο αλλά ίσως το πιο σημαντικό: Να μην ζω μέσα στα όρια της ανάμνησης, εκείνης που δεν τα κατάφερα.

Αν θέλεις να κάνεις μαθήματα με τη Μία Ευγενειάδη μπορείς να τη βρεις εδώ

Photographer: JP Focus Lab

Wearing: New Balance Greece

Mia’s Outfit Baya Fit

Special Thanks: Alba Residences

Follow:
Maria Kofidou
Maria Kofidou

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post