Αυτός είναι ο τρόπος για να διατηρήσεις τα λεμόνια φρέσκα για μήνες

Αυτός είναι ο τρόπος για να διατηρήσεις τα λεμόνια φρέσκα για μήνες

Λεμόνια: Τα αγαπάμε για την υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, καθώς ανά 100 γραμμάρια προσφέρει 56mg βιταμίνης C, καλύπτοντας περίπου το 70% των ημερήσιων αναγκών των γυναικών και σχεδόν το 60% των ανδρών. Πώς όμως θα τα διατηρήσεις φρέσκα για μήνες;

Εάν έχεις αγοράσει ολόκληρα λεμόνια και θέλεις να τα διατηρήσεις φρέσκα, φύλαξε τα στο συρτάρι του ψυγείου σου. «Τα φρούτα φυσικά ωριμάζουν πιο αργά στο ψυγείο, καθώς η χαμηλότερη θερμοκρασία επιβραδύνει τα πάντα», μας συστήνει η Natalie Alibrandi, επιστήμονας τροφίμων και διευθύνουσα σύμβουλος της Nali Consulting. Όταν σφραγίζονται σε πλαστική σακούλα ή δοχείο, τα λεμόνια μπορούν να παραμείνουν φρέσκα για περίπου ένα μήνα. Προσέξτε μόνο να μην τα αποθηκεύετε με προϊόντα που απελευθερώνουν αιθυλένιο, όπως μήλα και μπανάνες, καθώς μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης των λεμονιών.

Αφού κόψεις ένα λεμόνι, θα παραμείνει φρέσκο ​​μόνο για μια εβδομάδα στο ψυγείο, σύμφωνα με τη διάσημη σεφ και διατροφολόγο Serena Poon. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν τα φρούτα εκτίθενται, χάνουν γρήγορα την υγρασία τους και αφήνονται επιρρεπή στα βακτήρια, σε αντίθεση με τα ολόκληρα λεμόνια που έχουν τον φλοιό εντελώς άθικτο για να χρησιμεύσει ως προστατευτικός φραγμός για το βρώσιμο εσωτερικό του φρούτου. Έχοντας αυτό κατά νου, η Poon συνιστά να τα αποθηκεύουμε με τον ίδιο τρόπο που θα αποθηκεύαμε τα ολόκληρα λεμόνια – σε πλαστική σακούλα ή δοχείο στο συρτάρι του ψυγείου μας για προστασία από την οξείδωση και τη σήψη.

Μπορείς να παγώσεις τα λεμόνια;

Η Kristen Carli, MS, RD, ιδρύτρια της Camelback Nutrition & Wellness, λέει ναι, προσθέτοντας ότι τα λεμόνια μπορούν να παραμείνουν φρέσκα για αρκετούς μήνες στην κατάψυξη, ανεξάρτητα από το αν είναι ολόκληρα ή κομμένα. «Θα συνιστούσα να τα καταψύξετε με τη μορφή που σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε», λέει η Carli.

Μην ξεχάσεις ότι τα λεμόνια δεν θα χάσουν τη γεύση τους όταν παγώσουν, μπορεί να γίνουν όμως μαλακά ή σαν μουλιασμένα όταν αποψυχθούν. Ωστόσο, θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη στα πιάτα σου.

Αν τα αποθηκεύσεις στην κατάψυξη, χρησιμοποίησε μια σακούλα κατάλληλη για κατάψυξη για να προστατεύσεις τα κομμένα λεμόνια. Πριν τα μεταφέρεις στη σακο΄ύλα κατέψυξε τα σε ένα πιάτο αρχικά, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Όταν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις απλά άφησε τα να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου ή βύθισε τα σε ένα μπολ με νερό για να πιο γρήγορη απόψυξη.

Follow:
Fit Girls Team
Fit Girls Team

Find me on: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post