10 tips για να “ξυπνήσεις” τη σχέση σου από το λήθαργο και να έρθετε πιο κοντά!

10 tips για να “ξυπνήσεις” τη σχέση σου από το λήθαργο και να έρθετε πιο κοντά!

Το να βρισκόμαστε σε μια υγιής σχέση είναι κάτι που ο περισσότερος κόσμος επιθυμεί. Από την άλλη όμως δεν έχουμε διδαχθεί πουθενά πώς πραγματικά μπορεί να συμβεί αυτό και τι σημαίνει. Η θεραπεύτρια Alison Cohen μοιράζεται μαζί μας μερικά tips που έχουν βοηθήσει πολλά ζευγάρια να καλυτερεύσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και να συνυπάρξουν πλέον πιο αρμονικά. Και φυσικά είμαι εδώ για να σου πω μερικά από αυτά, που σε εκπλήξει πόσο εύκολο είναι να να εφαρμόσεις και να δεις τη σχέση σου να καλυτερεύει ουσιαστικά!

Να κάνετε ότι κάνατε και τον πρώτο χρόνο γνωριμίας σας

Είναι γνωστό πως όσο περνάει ο καιρός μια σχέση ρουτινιάζει και εκεί που δεν ήξερες τίποτα για τον άνθρωπο σου, πλέον μπορεί να μην έχεις και χρόνο να μάθεις κάτι περισσότερο αλλά ούτε και να το επιδιώκεις. Χάνεται η υπομονή και η επιθυμία για να μάθεις τον άλλον, γίνεται δευτερεύων σκέψη το να δοκιμάσεις να εμβαθύνεις σε συζητήσεις και κάπως έτσι χάνεται το μεταξύ σας παιχνίδι ενδιαφέροντος. Η Alicia προτείνει να σκεφτείτε και να γράψετε όλα αυτά που κάνατε για τον/την σύντροφό σας, τον πρώτο χρόνο της γνωριμίας σας και με αυτό τον τρόπο να τα εφαρμόσετε ξανά!

Ζήτα αυτό που θες

Όσο καλά κι αν σε γνωρίζει το ταίρι σου δεν σημαίνει ότι ξέρει ανά πάσα στιγμή τι θες, πως το θες και που. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να δημιουργεί προσδοκίες γιατί αυτές θα προσγειωθούν απότομα αν δεις πως δεν παίρνουν σάρκα και οστά. Ο/Η σύντροφός μας δεν είναι υποχρεωμένος να μαντεύει τις σκέψεις μας και να τις υλοποιεί όπως τις έχουμε δημιουργήσεις εμείς στο μυαλό μας. Για να συμβεί αυτό καλύτερα να το ζητήσουμε ευθέως. Είναι ένα θεμέλιο για μια υγιή σχέση να υπάρχει σωστή επικοινωνία και ζητώντας αυτό που θες είσαι καλυμμένος τόσο στις συναισθηματικές όσο και στις σεξουαλικές σου επιθυμίες.

Μην μείνεις στην ερώτηση «πώς ήταν η μέρα σου»

Η Alicia Cohen στο τρίτο της tip προτείνει να μην ρωτάμε τον/την σύντροφό μας απλά «πως ήταν η μέρα σου;». Είναι σύνηθες σε πολλές σχέσεις, να απαντάμε σε αυτή την ερώτηση μονολεκτικά ή εντελώς αντίθετα με το πώς πραγματικά ήταν αυτή η μέρα μόνο και μόνο από κεκτημένη ταχύτητα ή συνήθεια. Αντ’ αυτού προτείνει να θέσουμε στο ταίρι μας τις εξής ερωτήσεις

  • Τι ήταν αυτό που σε δυσκόλεψε περισσότερο;
  • Τι ήταν αυτό που σε χαροποίησε;

Αυτού του τύπου ανοικτές ερωτήσεις θα σας εκπλήξουν με τις απαντήσεις που θα πάρετε γιατί εμβαθύνετέ σε ένα συγκεκριμένο γεγονός και όχι σε κάτι γενικό και αόριστο, ενώ παράλληλα, δείχνετε και στο ταίρι σας πως πραγματικά ενδιαφέρεστε να μάθετε αν συνέβη κάτι καλό ή κακό κατά τη διάρκεια της μέρας του.

Ρωτήστε και εντάξτε στη ρουτίνα σας πράγματα που θεωρείτε sexy ο ένας για τον άλλον

Ένα πολύ βασικό στοιχείο μιας υγιούς σχέσης είναι να γνωρίζεται τι πραγματικά βρίσκει ελκυστικό, ο/η σύντροφός σας σε ότι αφορά πράγματα που κάνετε πέρα από τη κρεβατοκάμαρα σας. Για παράδειγμα, το ταίρι σας μπορεί να βρίσκει ελκυστικό το γεγονός ότι βοηθάτε σε μια συγκεκριμένη δουλειά του σπιτιού ή ότι γυμνάζεστε μαζί. Καθήστε, ρωτήστε και συζητήστε για όλα αυτά που βρίσκει ο ένας για τον άλλον ελκυστικά και πολύ απλά …Do more of that!

Να καταλαβαίνετε και όχι απλά να συμφωνείτε

Εύκολο να το λες δύσκολο να το κάνεις; Πολύ πιθανών! Αλλά είναι ένα βασικό tip που θα κάνει την σχέση σας ομορφότερη και καλύτερη. Είναι σημαντικό λοιπόν, σε κάθε είδους συνομιλία που έχουμε με την σχέση μας, να μιλάμε και να είμαστε τόσο καλοί δέκτες όσο και πομποί. Το να είσαι καλός ακροατής κατά τη διάρκεια της συνομιλίας σας είναι πολύ σημαντικό γιατί έτσι θα μπορείς και εσύ να θέσεις τα σωστά επιχειρήματα χωρίς να επιβάλεις τη δική σου άποψη προσπαθώντας παράλληλα να του αλλάξεις γνώμη. Εάν επενδύσετέ στο να καταλαβαίνεται τα όσα λέει το ταίρι σας εκείνη τη στιγμή θα είναι ωφέλιμο τόσο για την σχέση σας όσο και για ‘σας προσωπικά αφού δεν θα είστε παθητικοί ακροατές στη συνομιλία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτίμηση και των δύο σας και θα κάνει και τη συνομιλία πιο ενδιαφέρουσα.

Παραδέξου και απολογήσου για τα λάθη σου

Η ερώτηση δεν είναι το «και ποιος δεν έχει κάνει λάθη σε μια σχέση» αλλά το ποιος κατανοεί πως τα έχει κάνει. Το 6ο tip της Cohen αφορά την σημασία της συγνώμης μας προς το ταίρι μας όταν κάναμε κάτι από το οποίο πληγώθηκε πραγματικά. Αναφέρει πως είναι πολύ σημαντικό, να κατανοήσουμε ότι μπορεί να σφάλαμε όντως σε κάτι που κάναμε και να είχε κακό αντίκτυπό στον συναισθηματικό κόσμο του/της συντρόφου μας. Θεωρεί πως μια απλή συγνώμη, δεν είναι αρκετή, γιατί μπορεί να μην την εννοούμε κιόλας. Καλό θα ήταν να κατανοήσουμε πρώτα το λάθος μας, να το αποδεχτούμε και μετά να ζητήσουμε μια ειλικρινέστατη συγνώμη από την οποία να καταλαβαίνει ο άνθρωπος μας πως είμαστε πραγματικά μετανιωμένοι.

Follow:
Τζένη Άστρα
Τζένη Άστρα

Ονομάζομαι Τζένη Άστρα, είμαι δασκάλα και ειδική παιδαγωγός στο επάγγελμα αλλά παράλληλα και ένα fit girl το οποίο έμαθε να αγαπά το σώμα το αφού πρώτα το πέρασε από 40 κύματα! Αν με ρωτήσεις ποιο είναι το πάθος μου θα σου πω ο χορός και τα ταξίδια! Τρελαίνομαι να γράφω, να γυμνάζομαι, να πειραματίζομαι στη κουζίνα και να περνάω όμορφα με τους δικούς μου ανθρώπους! Αγαπώ τις ατέλειωτες βόλτες, τα παγωτά και τα αληθινά χαμόγελα!

Find me on: Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post