Ακμή: Πως θα απαλλαγείς μέσα σε 4 εβδομάδες

Ακμή: Πως θα απαλλαγείς μέσα σε 4 εβδομάδες

Ας ξεκινήσουμε με μια κοινή παραδοχή: Κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος όταν έρχεται αντιμέτωπος με το κεφάλαιο «ακμή». Είτε πρόκειται για την εφηβική είτε για την ενήλικη, η ακμή είναι συνηφασμένη με αρνητικά συναισθήματα, κακή διάθεση και μη υγιή όψη της επιδερμίδας σου.

Τι ειναι όμως η ακμή;

Είναι μια συχνή δερματική νόσος, απόρροια του εγκλωβισμού του σμήγματος και των νεκρών κυττάρων του δέρματος στους πόρους, σε συνδυασμό με τα βακτήρια που υπάρχουν στην επιδερμίδα. Εκτός από το πρόσωπο παρουσιάζεται και σε άλλα λιπαρά σημεία του σώματος όπως το στήθος, οι ώμοι και η πλάτη.

Αφορά μόνο τους εφηβούς;

Η ακμή αν και εμφανίζεται σε μεγαλύτερο ποσοστό κατά τη διάρκεια της εφηβείας, 12 μέχρι 20 ετών, δεν εξαιρεί και τους ενήλικες. Αρκετές γυναίκες και άνδρες που έχουν περάσει την εφηβεία, εμφανίζουν τη λεγόμενη ενήλικη ακμή.

Πόσα είδη υπάρχουν;

Η ακμή δεν είναι μόνο μία. Έχουμε 3 διαφορετικές μορφές:

  • Τη μη φλεγμονώδης ή φαγεσωρική ακμή, η οποία μπορεί να εμφανιστεί με τη μορφή μαύρων και λευκών στιγμάτων. 
  • Τη φλεγμονώδης ακμή η οποία μπορεί να συνοδεύεται από σπυράκια και μεγαλύτερες αλλοιώσεις.
  • Την κυστική ακμή, η οποία είναι η πλέον σοβαρή µορφή της ασθένειας και η πιο επώδυνη.

Πώς θα απαλλαχτείς από την ακμή

Παρά το γεγονός ότι αυτή η φλεγµονή του δέρµατος έχει τις ρίζες της σε µια κοινή αιτία, οι διαφοροποιήσεις τόσο σε σχέση µε τη σοβαρότητα των συµπτωµάτων όσο και µε την ανταπόκριση στις θεραπείες είναι µεγάλες, με την συμβολή του δερματολόγου σου να κρίνεται απαραίτητη.

Μην ξεχνάς, ότι η ακνεϊκή επιδερμίδα έχει τις δικές της ανάγκες και η θεραπεία της οφείλει να είναι εξατομικευμένη.

Ποιες είναι οι επιλογές σου

Πέρα από τη συμβολή του δερματολόγου, υπάρχουν ορισμένα πρωτόκολλα που οφείλεις να ακολουθείς καθημερινά για να μπορέσεις να απαλλαχθείς από την ακμή. Σε αυτή την τόσο δύσκολη για την ψυχολογία σου όσο και για την υγεία της επιδερμίδας σου κατάσταση, τα σωστά και αποτελεσματικά προϊόντα κάνουν πράγματι τη διαφορά, με τη συνέπεια στην εφαρμογή τους να παίζει τον κύριο ρόλο. Η προσδοκία που πιθανόν να έχεις, εφόσον ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων με ακνεϊκή επιδερμίδα, όταν δοκιμάζεις ένα τέτοιο προϊόν είναι η εξυγίανση της επιδερμίδας σου να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν, κάτι που αν αναλογιστείς τη φύση του προβλήματος είναι δύσκολο… Ή μήπως όχι;

Η θεραπεία 4 εβδομάδων που θα εξυγιάνει την επιδερμίδα σου

Με μια έρευνα στην αγορά των προϊόντων για την αντιμετώπιση της ακμής, ανακαλύψαμε μια ολοκληρωμένη θεραπεία 4 εβδομάδων από τη Rivage, ένα premium skincare brand από τη Νεκρά Θάλασσα. Και μόνο ότι κάθε προϊόν Rivage κλείνει μέσα του τη σοφία της Νεκράς Θάλασσας, του μοναδικού φυσικού spa στον πλανήτη, γνωστό για τις καλλωπιστικές και θεραπευτικές ιδιότητες του, μας έκανε να νιώσουμε ότι όντως μπορεί να κάνει όλα όσα μας υπόσχεται.

Η Αcne Free Therapy της Rivage αποτελείται από 4 Προϊόντα την Acne Free Cream για καθημερινή χρήση και την Acne Control Creamud για χρήση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, ειδικά σχεδιασμένα για την ακνεϊκή επιδερμίδα, το Black Mud Soap, το σαπούνι με λάσπη από τη Νεκρά Θάλασσα η οποία σύμφωνα με έρευνες έχει ισχυρές αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδότητες και το Mineral Toner που αναγεννά, αναζωογονεί και κλείνει τους πόρους.

Σε τι διαφέρει αυτή η θεραπεία από τις άλλες;

Αρχικά, στη σύνθεση των προϊόντων! Όλα τα προϊόντα της θεραπείας περιέχουν μεταλλικά στοιχεία, άλατα και λάσπη από τη Νεκρά Θάλασσα, βιταμίνες και φυσικά εκχυλίσματα, όπως χαμομήλι, λευκή ιτιά η οποία είναι σπάνια πηγή σαλικυλικού οξέος γνωστό συστατικό στους δερματολόγους για τη δράση του κατά της ακμής, καστορέλαιο κ.α που καθαρίζουν, ρυθμίζουν και προστατεύουν την ακνεϊκή επιδερμίδα καθημερινά, αποτρέποντας τις εξάρσεις. Σε 4 εβδομάδες το πρόσωπο σου θα δείχνει και θα είναι πιο καθαρό, με την ακμή να έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό!

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η τιμή της θεραπείας! Σε αντιστοιχία με την αποτελεσματικότητα της είναι σίγουρα μια αγορά value for money.

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία μπορείς να επικοινωνήσεις με τους ειδικούς συνεργάτες της Rivage Greece ΕΔΩ ή να επισκεφτείς το φυσικό κατάστημα της Rivage στην Κηφισιά, Κυριαζή 16.

Follow Rivage on Instagram

#BeYouBeNatural

Follow:
Fit Girls Team
Fit Girls Team

Find me on: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post