Κάψε λίπος και μπούσταρε το μεταβολισμό σου με αυτό το φυσικό λιποτροπικό!

Κάψε λίπος και μπούσταρε το μεταβολισμό σου με αυτό το φυσικό λιποτροπικό!

Αν χρειάζεσαι βοήθεια για να κάψεις το λίπος που επιμένει αλλά θέλεις να είναι φυσική, τότε η Καρνιτίνη είναι ο σύμμαχος σου. Αυτό το φυσικό λιποτροπικό θα μπουστάρει τον μεταβολισμό σου και θα ενισχύσει την κάυση του λίπους ώστε να δεις το σώμα σου να ανταμείβει τον ιδρώτα σου!

Τι είναι η Καρνιτίνη

Η L-Καρνιτίνη είναι ένα αμινοξύ που συντίθεται στο ανθρώπινο σώμα. Η κύρια λειτουργία του είναι να βοηθήσει το σώμα να παράγει ενέργεια και παίζει σημαντικό ρόλο στην κίνηση των μυών καθώς και στην κανονική λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς. Για να συνθέσει ο οργανισμός L-καρνιτίνη, απαιτούνται τα απαραίτητα αμινοξέα λυσίνη και μεθειονίνη, η βιταμίνη C, ο σίδηρος, η νιασίνη και η βιταμίνη Β6.

Η L-καρνιτίνη είναι υπεύθυνη για τη συνοδεία λιπαρών οξέων μακράς αλυσίδας στα μιτοχόνδρια των κυττάρων σου, όπου παράγεται ενέργεια. Περίπου το 98% των αποθεμάτων L-καρνιτίνης του σώματος βρίσκονται στους μυς, μαζί με ιχνοστοιχεία στο ήπαρ και το αίμα.

Γιατί η καρνιτίνη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα;

Επειδή είναι πλήρως λιποτροπικός παράγοντας βελτιστοποίησης του μεταβολισμού. Τα λιποτροπικά επηρεάζουν το μεταβολισμό, συμβάλλοντας στη μείωση και την ανάκτηση από το περίσσιο λίπος, αλλά την ίδια στιγμή δεν επιβαρύνει το νευρικό σύστημα, τον καρδιακό ρυθμό και την πίεση του αίματος, καθώς και διεγερτικά. Το αποτέλεσμα της καρνιτίνης είναι περίπλοκο και μακροσκελές σχετικά με το μεταβολισμό, αλλά σε ότι αφορά την καύση λίπους είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λιποτροπικά!

Πώς τονώνει τον μεταβολισμό;

Η L-καρνιτίνη βοηθά το σώμα σου να παράγει ενέργεια χρησιμοποιώντας τα αποθέματα λίπους του σώματός σου επιτρέποντάς σου να γυμναστείς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και τελικά βοηθώντας στην απώλεια λίπους. Λαμβάνοντας L-καρνιτίνη σε καθημερινή βάση έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει και τις μυϊκές και αιματολογικές συγκεντρώσεις αυτής της ένωσης που είναι όμοια με τα αμινοξέα, ενισχύοντας το μεταβολισμό του λίπους.

Ποιες να επιλέξω

Μπορείς να επιλέξεις μεταξύ της υγρής μορφής ή τα δισκία. Οι τιμές ποικίλουν όπως και η περιεκτικότητα. Σε κάθε περίπτωση η πρόσληψή τους πάει χεράκι χεράκι με σωστή διατροφή και άσκηση. Προσωπικά έχω επιλέξει να απευθυνθώ στο φαρμακείο όπου την έχω βρει στην υγρή μορφή της και σε πολύ πιο οικονομική τιμή από ότι σε καταστήματα με συμπληρώματα. Η λήψη της δεν πρέπει να υπερβαίνει τον ένα μήνα τη φορά. Πάρτε δηλαδή το συμπλήρωμα για ένα μήνα, σταματήστε για τον επόμενο μήνα και ούτω καθεξής.

Extra tip: Για καλύτερα αποτελέσματα πάρε καρνιτίνη μισή ώρα πριν την αερόβια προπόνησή σου.

Follow:
Maria Kofidou
Maria Kofidou

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post