Πώς θα επανέλθεις μετά από μια μέρα διατροφικής ατασθαλείας;

Πώς θα επανέλθεις μετά από μια μέρα διατροφικής ατασθαλείας;

Και όμως! Μπορεί να συμβεί σε όλους μας, έστω κι αν ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και ισορροπημένης διατροφής. Θα υπάρξουν και μέρες που θα ξεφύγουμε, θα υποκύψουμε σε απαγορευμένες λιχουδιές και θα καταναλώσουμε «κακό» φαγητό. Ακόμη και αν οι ατασθαλίες μας δεν έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στην υγεία ή το βάρος μας, δεν σημαίνει ότι δεν θα ζήσουμε τις συνέπειες την επόμενη μέρα, όπως φούσκωμα, πεπτική δυσφορία και κόπωση. Πώς θα απαλλαγούμε από αυτά; Με τα 5 παρακάτω κολπάκια που σου ετοιμάσαμε! Δοκιμασμένα και επιτυχημένα!

Φάε μια μπανάνα

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, έναν ηλεκτρολύτη που βοηθά στη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών, στην πρόληψη της κατακράτησης υγρών και στη μείωση του φουσκώματος της κοιλιάς. Οι μπανάνες είναι επίσης μια καλή πηγή πρεβιοτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην ανάπτυξη των καλών βακτηρίων του εντέρου και στη βελτίωση της πέψης. Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Anaerobe, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μπανάνα δύο φορές την ημέρα ως σνακ πριν από το γεύμα για 60 ημέρες, παρουσίασαν αύξηση των επιπέδων των καλών βακτηρίων και μείωση κατά 50% στο φούσκωμα.

Πολλά και μικρά γεύματα

Για να διατηρήσεις το μεταβολισμό σου σε λειτουργία, επίλεξε μικρά σνακ με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες ή μικρά γεύματα, κάθε 3 έως 4 ώρες. Τα μικρά γεύματα θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις το φούσκωμα και την αίσθηση ότι χρειάζεσαι επειγόντως μια σόδα. Ένα μήλο με φυστικοβούτυρο, μερικοί ξηροί καρποί και μούρα, χούμους ή γιαούρτι είναι μερικά από τα snacks που μπορείς να επιλέξεις.

Προσοχή στα λαχανικά

Ακόμα κι αν είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, υπάρχουν ορισμένα λαχανικά που αντί να σε βοηθήσουν να ξεφουσκώσεις κάνουν ακριβώς το αντίθετο, όπως τα λευκά κρεμμύδια, οι αγκινάρες, το καλαμπόκι, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο. Βάλε τα στην άκρη για λίγο, μέχρι να επανέλθεις στα φυσιολογικά σου επίπεδα.

Πες όχι στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Τα τρόφιμα που παρασκευάζονται με λευκό αλεύρι όπως το λευκό ψωμί, τα λευκά ζυμαρικά και το λευκό ρύζι έχουν σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μπορεί να επιδεινώσουν την αίσθηση του φουσκώματος. Αν θέλεις να καταναλώσεις ζυμαρικά, ψωμί ή ρύζι, επίλεξε ολικής άλεσης.

Follow:
Maria Kofidou
Maria Kofidou

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post