Vata: Η Dosha του Φθινοπώρου και όλες οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις στην skincare ρουτίνα σου!

Vata: Η Dosha του Φθινοπώρου και όλες οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις στην skincare ρουτίνα σου!

H Ayurveda δεν είναι μόνο διαλογισμός, yoga ή διατροφή, αλλά ένα ολιστικό σύστημα υγείας και ευεξίας και ναι, έχει εφαρμογή και στην skincare ρουτίνα μας.

Το Φθινόπωρο είναι η εποχή της Vata

Μια βασική πτυχή της Αγιουρβέντα είναι η αποκωδικοποίηση των χαρακτηριστικών του οργανισμού μας, δηλ. της Ντόσα (Dosha). Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι Ντόσα, και ο καθένας προκύπτει από έναν συνδυασμό στοιχείων: η Βάτα από τον Αέρα και τον Αιθέρα, η Πίττα από την Φωτιά και το Ύδωρ, και η Κάφα από το Ύδωρ και την Γη. Σήμερα θα σου μιλήσω για την Vata, την Dosha του Φθινοπώρου, τι ρόλο παίζει στην υγιή όψη του δέρματος σου και τι πρέπει να κάνεις για να την εξισσοροπήσεις.

Τι σημαίνει αυτό; Το Φθινόπωρο ως εποχή χαρακτηρίζεται από την αποσύνθεση και το τέλος των πραγμάτων. Πάρε λίγο χρόνο και παρατήρησε τις αλλαγές στο σώμα σου και τη διάθεση σου. Νιώθεις τους μύες σου κουρασμένους και κρύα τα άκρα σου και την επιδερμίδα σου πιο “στεγνή”.

Ήξερες ότι… Μαντόνα, Ντέμι Μούρ, Όπρα Γουίνφρι και Γουίνεθ Πάλτροου ακολουθούν αγιουρβεδικές θεραπείες και πρακτικές.

Γιατί συμβαίνει αυτό

Ο οργανισμός σου πλέον μπαίνει σε μια διαδικασία απορρύθμισης και επαναπρογραμματισμού. Προκειμένου να διατηρηθεί ζεστό το σώμα σου αντλεί θερμότητα από τα άκρα προς το κέντρο. Και ενώ θεωρείς ότι αυτές οι αλλαγές είναι μόνο εσωτερικές ή οργανικές, παραβλέπεις ότι η διαδικασία αυτή έχει επιπτώσεις και στο δέρμα σου το οποίο αν δεν το έχεις παρατηρήσει, δείχνει άτονο σε σχέση με τη λάμψη που είχε το καλοκαίρι. Και γι’ αυτό το τελευταίο θα σου μιλήσω παρακάτω.

Πώς θα εξισσοροπήσεις την Vata

Στην Αγιουρβέδα, ισχυεί η αρχή του Ιπποκράτη “η τροφή σου είναι το φάρμακο σου” και αυτό ισχύει και για την επιδερμίδα σου. Εκτός λοιπόν από τη σωστή διατροφή και την yoga, πρέπει να φροντίσεις και το δέρμα σου με τα κατάλληλα προϊόντα skincare. Από προσωπική εμπειρία, γνωρίζω ότι οι ανάγκες της επιδερμίδας μου και ειδικά του προσώπου μου ανάλογα την εποχή, αλλάζουν. Και ακριβώς την ίδια την λογική ακολουθώ και στα προϊόντα που χρησιμοποιώ. Και για το Φθινόπωρο έχω επιλέξει δύο προϊόντα της Urban Veda, ένα skincare brand 100% βασισμένo στη φιλοσοφία της Ayurveda που έχει προβλέψει για την υγεία και τη φροντίδα της επιδερμίδας σου με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γιατί θα αγαπήσεις την Urban Veda

Όλα τα προϊόντα της είναι παρασκευασμένα με φυσικό τρόπο χωρίς επιβλαβείς χημικές ουσίες, επιπρόσθετα ή άλλα συμπληρωματικά υλικά και βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών για να καταπραΰνουν, να αναζωογονούν και να φέρνουν το δέρμα στην ιδανική του κατάσταση και είναι 100% vegan και Cruelty-Free και φέρουν όλες τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις.

Οκ, μέχρι εδώ. Αλλά κάνουν δουλειά; Από την πρώτη μέρα που θα τα χρησιμοποιήσεις θα καταλάβεις τη διαφορά. Το scrub προσώπου το οποίο χρησιμοποιώ καθημερινά πριν κοιμηθώ είναι από τα πιο ευγενικά και αποτελεσματικά που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα! Αφήνει το πρόσωπο μου καθαρό χωρίς όμως την αίσθηση του τραβήγματος ή της ξηρότητας.

Πριν κοιμηθώ, φοράω το Facial Oil με το οποίο έχω αντικαταστήσει την κρέμα νυκτός, αλλά εσύ μπορείς να τη συνδυάσεις άφοβα! Πλούσιο σε φυτικά συστατικά και αιθέρια έλαια, λειτουργεί επανορθωτικά και μου δίνει έξτρα ενυδάτωση ενώ παράλληλα μου χαρίζει την εμπειρία της αρωματοθεραπείας.

Θα τα βρεις στο bioepoque.gr

Photographer: Antonia Skandalari

Διάβασε πώς θα βρεις το δικό σου τύπο Dosha
Follow:
Maria Kofidou
Maria Kofidou

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post