7 μύθοι για τη λεύκανση δοντιών (και όλη η αλήθεια)

7 μύθοι για τη λεύκανση δοντιών (και όλη η αλήθεια)

Λένε πως ένα λαμπερό χαμόγελο σε κάνει πιο θελκτική, πιο θετική και πιο όμορφη. Και δε θα διαφωνήσω. Όμως υπάρχουν φορές που ενώ θέλεις να χαμογελάσεις και να δείξεις τα όμορφα σου δόντια, νιώθεις μια ανασφάλεια για το πόσο λαμπερά και λευκά είναι.

Ειδικά αν στις καθημερινές σου συνήθειες συμπεριλαμβάνεται το κάπνισμα, αλλά και η κατανάλωση διαφόρων φαγητών και ποτών, όπως είναι ο καφές, το κρασί, το τσάι και η σάλτσα ντομάτας (ναι, η σάλτσα ντομάτας). Όλα τα παραπάνω είναι από τις βασικότερες αιτίες δημιουργίας λεκέδων στα δόντια και ακόμη και αν κάποιος απέχει από αυτές, τα δόντια κιτρινίζουν με το πέρασμα του χρόνου.

Αν και έχεις σκεφτεί τη λεύκανση, η οποία θα κάνει και πάλι το χαμόγελο σου να λάμψει, έχεις έναν δισταγμό. Υπάρχουν τόσοι μύθοι που όσο και να χρειάζεσαι το λαμπερό σου χαμόγελο ξανά, δε το τολμάς! Μήπως ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε τους μύθους;

Τι είναι μύθος λοιπόν και τι είναι αλήθεια;

Αν κάποιος μπορεί να μας απαντήσει, αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ειδικούς του Mr & Mrs Pearl Dental Studio, που προσφέρει την πιο σύγχρονη μέθοδο λεύκανσης δοντιών -μια μέθοδο που ταξίδεψε στην Ελλάδα από την Αμερική-. Έτοιμες να καταρρίψουμε μύθους και να μάθουμε όλη την αλήθεια για την λεύκανση δοντιών;

Μύθος Νο1: Η λεύκανση των δοντιών είναι επιβλαβής και τα αποδυναμώνει

Αλήθεια: Μια θεραπεία λεύκανσης δοντιών πλέον μπορεί να είναι 100% ασφαλής για τα δόντια και τα ούλα μας. Η λεύκανση των δοντιών είναι πλέον η πιο ασφαλής και λιγότερο επεμβατική αισθητική οδοντιατρική διαδικασία. Επηρεάζει μόνο το χρώμα της εξωτερικής επιφάνειας του δοντιού και όχι την υγεία του. Έτσι, ο μύθος καταρρίπτεται. 

Μια ολοκληρωμένη, αποτελεσματική και εντελώς ασφαλής θεραπεία λεύκανσης, μπορείς να βρεις στους Mr & Mrs Pearl Dental Studio, όπου γίνεται εφαρμογή της καινοτόμου γέλης (gel) που ενεργοποιείται από το ψυχρό φως τεχνολογίας LED, μια τεχνική που αναδεικνύει το πιο φυσικό λευκό που μπορούν να φτάσουν τα δόντια σου.

Μύθος Νο2: Είναι επίπονη διαδικασία

Αλήθεια: Η θεραπεία της λεύκανσης δοντιών είναι μια 100% ανώδυνη και ασφαλής διαδικασία. Εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν υποστεί κάποιο κάταγμα ή έχουν εκτεθειμένες ρίζες. Όμως, και σε αυτές τις περιπτώσεις η ενόχληση είναι στιγμιαία και δεν πρέπει να ανησυχείτε. 

Μύθος Νο3: Μπορούν όλοι να κάνουν λεύκανση

Αλήθεια: Λεύκανση μπορεί να κάνει η πλειοψηφία. Όμως, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Η θεραπεία έχει αποτελέσματα μόνο σε φυσικά δόντια.
Αν κάποιος έχει βάλει όψεις πορσελάνης ή ρητίνης, φοράει γέφυρα στα μπροστινά δόντια ή οτιδήποτε άλλο μη φυσικό τότε δεν θα δει καμία διαφορά στα δόντια του. Παράλληλα, αντενδείκνυται στις εγκύους, στις γυναίκες που θηλάζουν και στα άτομα που έχουν κάποια αλλεργία στα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Μύθος Νο4: Λευκαντικές οδοντόκρεμες και λευκαντικά του εμπορίου αποδίδουν την ίδια λευκότητα με την λεύκανση σε έναν οδοντίατρο ή σε μια εξειδικευμένη κλινική.

Αλήθεια: Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες του εμπορίου από μόνες τους δεν μπορούν να δώσουν σημαντικά αποτελέσματα. Συνήθως δρουν βοηθητικά αφού έχουμε ολοκληρώσει μια θεραπεία λεύκανσης σε κάποιον ειδικό.

Μύθος Νο5: Μπορούμε να επιλέξουμε πόσο λευκά θα γίνουν τα δόντια μας

Αλήθεια: Τα δόντια μας είναι τόσο μοναδικά όσο και το DNA μας. Αυτό σημαίνει πως τα δόντια του κάθε ανθρώπου δρουν διαφορετικά σε μια θεραπεία λεύκανσης. Δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψεις ή να επιλέξεις την απόχρωση που θα φτάσεις. Κάνοντας μια ολοκληρωμένη θεραπεία, θα φτάσεις το μέγιστο λευκό που επιτρέπουν τα δόντια σου. Το πόσο λευκά μπορούν να γίνουν, θα το μάθουμε όταν ολοκληρώσουμε τη θεραπεία λεύκανσης. 

Στους Mr & Mrs Pearl Dental Studio μπορείς να δοκιμάσεις τις θεραπείες Express Celebrity και Express Royal και να αποκτήσεις έως και 6 τόνους πιο λευκά δόντια. Και αυτό σε μόλις 30 λεπτά. 

Αν θέλεις ακόμα πιο λευκά δόντια μπορείς να επιλέξεις τη Celebrity, διάρκειας 60 λεπτών για 9 τόνους πιο λευκά δόντια ή την Royal διάρκειας 60 λεπτών για 12 τόνους πιο λευκά δόντια.

Μύθος Νο6: Η λεύκανση έχει μόνιμα αποτελέσματα

Αλήθεια: Δεν υπάρχει θεραπεία λεύκανσης δοντιών που να δίνει μόνιμο αποτέλεσμα. Μόνιμο αποτέλεσμα μπορούμε να έχουμε μόνο αν βάλουμε όψεις ρητίνης ή όψεις πορσελάνης. Τα φυσικά δόντια είναι “ζωντανά”, επομένως αναλόγως τις συνήθειές μας αλλά και τη σύστασή τους αρχίζουν να σκουραίνουν, σε άλλους ταχύτερα και σε άλλους πιο αργά. 

Μύθος Νο7: Είναι ακριβό “σπορ”

Αλήθεια: Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, χρειαζόταν να βάλει κάποιος βαθιά το χέρι μέσα στην τσέπη για να κάνει μια λεύκανση. Πλέον όμως, μπορεί να βρει θεραπείες που ξεκινούν από 70 ευρώ για ένα φρεσκάρισμα, ενώ το ποσό μπορεί να φτάσει τα 200 ευρώ για μια ολοκληρωμένη θεραπεία που θα δώσει το μέγιστο λευκό που μπορούν να φτάσουν τα δόντια του κάθε ασθενή σε μια μόνο συνεδρία. 

Αν λοιπόν θέλεις και εσύ ένα λαμπερό χαμόγελο, ασε τους μύθους και κλείσε ραντεβού στους ειδικούς της λεύκανσης, Mr & Mrs Pearl Dental Studio.

Follow:
Maria Kofidou
Maria Kofidou

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post