7+1 φράσεις που πρέπει να βγάλεις από το λεξιλόγιό σου σήμερα κιόλας!

7+1 φράσεις που πρέπει να βγάλεις από το λεξιλόγιό σου σήμερα κιόλας!

Όλες μας τις λέμε, άλλες πιο πολύ και άλλες λιγότερο, όμως αυτές οι φράσεις έχουν τεράστια επιρροή στο πως ζούμε τη ζωή μας και αρκετές φορές χωρίς να το καταλάβουμε, μπαίνουν εμπόδιο ανάμεσα στη ζωή που ζούμε και σε αυτή που θέλουμε να κατακτήσουμε!

Μιλάμε φυσικά για την θετική γλώσσα και πόσο λίγο την χρησιμοποιούμε σε σύγκριση με την αρνητική! Και όμως, αν ήξερες πόσο μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλό σου και κατά συνέπεια τα γονίδια που ρυθμίζουν το σωματικό και συναισθηματικό στρες, θα πρόσεχες πολύ περισσότερο πως και πόσο τις χρησιμοποιείς!

Αν θέλεις να κάνεις μια αλλαγή που θα σε βοηθήσει να φτάσεις πιο κοντά στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, διάβασε τις 9 φράσεις που πρέπει να πετάξεις σήμερα κιόλας από το λεξιλόγιό σου.

Δε γίνεται να μην είναι τέλειο

Πρέπει να είσαι τέλεια στη δουλειά σου, η τέλεια σύντροφος και φίλη ή η τέλεια κόρη, όμως για να είμαστε ειλικρινής κανείς δε μπορεί να είναι τέλειος. Αν σκέφτεσαι έτσι αυτόματα οδηγείσαι σε έναν ψυχαναγκασμό που θα σε κάνει πάντα να νιώθεις ανεπαρκής σε κάθε σου σχέση. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς ότι δεν είσαι αρκετά καλή σε κάτι, αφιέρωσε λίγο χρόνο, σκέψου όλα όσα έχεις επιτύχει και συνέχισε.

Ναι θα το κάνω

Λέγοντας ναι σε όλα, επιβαρύνεις, εξαντλείς και καταπονείς τον εαυτό σου, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να δώσεις όλη σου την ενέργεια σε όλα εκείνα που πραγματικά θέλεις να πεις ναι. Τι πρέπει να κάνεις; Να βάλεις όρια. Να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι υπεύθυνη για τον εαυτό, την ζωή και τους στόχους σου. Και πες και κανένα “όχι”… Θα σε εκπλήξει πόσο όμορφα θα νιώσεις!

Έχω πολλή δουλειά

Πόσες φορές σε έχουν ρωτήσει «τι κάνεις;» και η απάντησή σου είναι «έχω πολλή δουλειά». Όταν συμπεριφέρεσαι έτσι, αυτόματα σκέφτεσαι όλα όσα εκκρεμούν να γίνουν, με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνεις την κάθε στιγμή και να μην ολοκληρώνεις καμία μα καμία δουλειά που πρέπει να γίνει. Το πιο σημαντικό; Χάνεις την ουσιαστική επαφή με τους ανθρώπους που νοιάζονται για εσένα και δε προσφέρεις χρόνο στον εαυτό σου. Την επόμενη φορά που θα σε ρωτήσει κάποιος τι κάνεις, πρόσεξε τι θα απαντήσεις.

Θα τον αλλάξω

Είναι ανώφελο να προσπαθείς να αλλάξεις τους άλλους και να προσπαθείς να τους επιβάλεις τις ιδέες σου ή τι είναι καλό για αυτούς. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν, εκτός και αν είναι προσωπική τους επιθυμία.

Δεν μπορώ να το κάνω

Σκέψου όλες τις φορές που είπες «δεν μπορώ»… Πραγματικά δε μπορούσες ή απλά φοβήθηκες ή δεν ήθελες να προσπαθήσεις; Όταν μας δίνετε μία νέα ευκαιρία που απαιτεί ριζική αλλαγή ή ένας νέος ρόλος ή απλά ανεβαίνει το επίπεδο δυσκολίας, φοβόμαστε ότι δε θα τα καταφέρουμε. Τώρα που έχει αποκωδικοποιήσει το “δε μπορώ”, την επόμενη φορά που θα θέλεις να το πεις, σκέψου… Αξίζει να χάσεις μια ευκαιρία να αποδείξεις στον εαυτό σου πως μπορείς να τα καταφέρεις τα πάντα;

Θα το κάνω αργότερα

Σύμφωνα με έρευνες το να είσαι αναβλητική έχει αρνητική επίδραση και στην ευεξία και την συναισθηματική σου κατάσταση. Εκτός του ότι σπαταλάς σημαντικό χρόνο, επιβαρύνεσαι και από το άγχος που προκαλεί η αναβλητικότητα. Σημείωσε τι πρέπει να κάνεις, φτιάξε ένα πλάνο και τήρησε το. Κάθε φορά που θα πετυχαίνεις έναν από τους στόχους σου θα δεις ότι θα νιώσεις πολύ καλύτερα!

Πάντα έτσι γίνεται

Μην φοβάσαι να κάνεις αλλαγές, μην ακολουθείς πάντα την πεπατημένη και προσπάθησε να αναζητήσεις νέους τρόπους για να μπορέσεις να λύσεις ένα πρόβλημα. Να είσαι σίγουρος ότι οι γύρω σου θα το παρατηρήσουν.

Ποτέ

Ποτέ μην λες ποτέ. Όταν σκέφτεσαι ότι όλα είναι πιθανά έχεις ήδη κάνει τη μισή διαδρομή για να πετύχεις τον στόχο σου ή να ανοιχτείς στο νέο.

Follow:
Fit Girls Team
Fit Girls Team

Find me on: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post