5 fitness goals για να θέσεις αυτή τη χρονιά

5 fitness goals για να θέσεις αυτή τη χρονιά

Κάθε νέα αρχή συνοδεύεται πάντα με κάποιους νέους στόχους, είτε αυτούς τους θέτουμε κάθε βδομάδα είτε κάθε μήνα. Σήμερα όμως θα θέσουμε παρέα 5 fitness goals για τη νέα χρονιά που έρχεται. Αυτούς τους στόχους θα μπορούμε να τους πετύχουμε ακόμη κι αν ζούμε κάτω από ίδιες ή έστω παρόμοιες συνθήκες με σήμερα, γι’ αυτό αφήνουμε κάθε δικαιολογία που δε χωράει στο πρόγραμμα μας και πάμε αμέσως στο ψητό!

Goal No. 1: Bελτίωσε τις ώρες και την ποιότητα του ύπνου σου

Για να μπορέσουμε να βγάλουμε εις πέρας ένα fitness workout αλλά και όλα τα υπόλοιπα που κάνουμε σε μια μέρα, πρέπει να έχει προηγηθεί ένας σωστά ποιοτικά ύπνος. Θέσε σαν πρώτο στόχο σου λοιπόν, να βελτιώσεις τις ώρες και τον τρόπο που κοιμάσαι. Προσπάθησε να εντάξεις στις 24 ώρες σου τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου οι οποίες όμως θα είναι και ποιοτικές. Απομάκρυνε από κοντά σου ηλεκτρονικές συσκευές, φώτα και πιθανούς θορύβους και απόλαυσε τη δυνατότητα του να χαλαρώσεις σωματικά και πνευματικά.

Goal No.2: Bγες έξω και περπάτησε

Ναι ναι, πολύ καλά διάβασες! Βάλε αθλητικά και βγες απευθείας έξω. Μην κάτσεις να το πολυσκεφτείς γιατί ο στόχος δε θα επιτευχθεί. Βάλε τα αθλητικά σου, πάρε τα ακουστικά σου ή μια καλή παρέα και βγες στον έξω κόσμο για να αθληθείς. Όσο μένεις στο σπίτι θα βρίσκεις δουλείες και δικαιολογίες έτσι ώστε να αμελείς το workout σου. Μια βόλτα θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα, θα πάρεις βαθιές καθαρές ανάσες, θα θέσεις σε λειτουργεία το σώμα σου και θα νιώθεις πως έστω κι αν πήγες για δέκα λεπτά ήταν υπερ αρκετά για να γεμίσεις ενέργεια!

Εxtra tip, βρες ένα fitness buddy για να θέσετε παρέα αυτούς τους στόχους! Έτσι θα είστε και οι δύο πιο motivated και όλη η διαδικασία θα σας είναι πιο ευχάριστη!

Goal No.3: Να τρως ό, τι θες χωρίς υπερβολές

Αν σε έχουν κουράσει οι δίαιτες του περασμένου χρόνου, να βάλεις τον 3ο στόχο καλά στο μυαλό σου. Μπορείς να τρως ότι θες, ότι τραβάει η όρεξη σου φτάνει να μη κάνεις υπερβολές οι οποίες στο τέλος της μέρας θα προκαλέσουν πιθανών και κάποιο πρόβλημα υγείας. Δε σου λέω να βγεις από το διατροφικό σου πρόγραμμα και να αρχίσεις τις ατασθαλίες αλλά να, όταν θρέφεις τον εαυτό σου σωστά με όλα όσα λαχταρά που και που, θα σε αγαπήσει κι αυτό διπλά και τριπλά, γιατί το σώμα ζητάει πάντα αυτό που έχει ανάγκη.

Goal No.4: Βρες ένα challenge workout και τήρησε το!

Κυκλοφορούν παντού στο διαδίκτυο βιντεάκια τα οποία περιλαμβάνουν challenges συνήθως διάρκειας 30 ημερών. Τα βίντεο αυτά έχουν abs workouts, butt workout και ό,τι άλλο θες εσύ να γυμνάσεις! Με αυτό τον στόχο βάζεις τον εαυτό σου στη διαδικασία να μην κάνει skip ούτε και μια μέρα, αφού στο τέλος του κάθε challenge πρέπει να δείξεις το before and after σου! Θέσε λοιπόν αυτόν τον στόχο και μη ξεχάσεις να συγχαίρεις τον εαυτό σου κάθε μέρα μετά που τελειώνεις!

Goal No.5: Κόψε κάποιες ‘’κακές συνήθειες’’

Όλοι μας έχουμε κάποιες ‘’κακές’’ συνήθειες οι οποίες δεν έχουν χώρο στο fitness life routine που θέλουμε να κτίσουμε για τη νέα χρονιά. Βρες από πριν ποια ή ποιες είναι αυτές οι κακές συνήθειες που νιώθεις ότι σε κρατάνε μακριά από τον στόχο σου και μείωσε τις με απώτερο σκοπό να τις κόψεις εντελώς κάποια στιγμή. Αν το πετύχεις αυτό, θα νιώσεις όχι μόνο περήφανος αλλά και έτοιμος να υλοποιήσεις όλα τα παραπάνω!

Μη χάνεις καιρό! Ο νέος χρόνος φτάνει! Πάρε χαρτί, μολύβι και σημείωσε όλα όσα θες να πετύχεις με τη νέα χρονιά! Πίστεψε σε ‘σένα και δες τον εαυτό σου να πετυχαίνει τα 5 αυτά fitness goals με επιτυχία!

Follow:
Τζένη Άστρα
Τζένη Άστρα

Ονομάζομαι Τζένη Άστρα, είμαι δασκάλα και ειδική παιδαγωγός στο επάγγελμα αλλά παράλληλα και ένα fit girl το οποίο έμαθε να αγαπά το σώμα το αφού πρώτα το πέρασε από 40 κύματα! Αν με ρωτήσεις ποιο είναι το πάθος μου θα σου πω ο χορός και τα ταξίδια! Τρελαίνομαι να γράφω, να γυμνάζομαι, να πειραματίζομαι στη κουζίνα και να περνάω όμορφα με τους δικούς μου ανθρώπους! Αγαπώ τις ατέλειωτες βόλτες, τα παγωτά και τα αληθινά χαμόγελα!

Find me on: Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post