Γιατί δε θα χρησιμοποιήσω ξανά κοινή σερβιέτα

Γιατί δε θα χρησιμοποιήσω ξανά κοινή σερβιέτα

Οι δύσκολες μέρες εκτός από νεύρα συνοδεύονται από δερματικά προβλήματα, μυκητιάσεις και ερεθισμούς. Η περίοδος μας μοιάζει να ακολουθεί τον νόμο του Μέρφι, και εν τέλει, όλα ξεκινούν όχι από τη μητέρα φύση αλλά από τις κοινές σερβιέτες!

Οκ, αναγνωρίζω πως όσο οικεία και να σου ακούγονται τα παραπάνω, το έχεις αποδεχτεί ως αναγκαίο κακό των ημερών εκείνων. Προφανώς και σου είναι δύσκολο να εμπιστευτείς κάποιο άλλο brand από αυτό που χρησιμοποιείς χρόνια, ειδικά αν στο παρελθόν οι αλλαγές σε έχουν εκθέσει. Αν όμως υπήρχε μια σερβιέτα που θα σου πρόσφερε εγγυημένα υγεία και προστασία και δε θα ήταν πλαστική, δε θα της έδινες μια ευκαιρία;

Βιολογικές σερβιέτες: Τι είναι αυτό;

Ακόμη και αν έχεις διαβάσει και τις βρίσκεις μπροστά σου όλο και πιο συχνά, για να βρίσκεσαι σε αυτή την παράγραφο προφανώς και δεν έχεις πειστεί για την αποτελεσματικότητα τους, άρα δεν τις έχεις δοκιμάσει.

Ας ξεκινήσουμε από το ότι οι βιολογικές ή οργανικές σερβιέτες δεν είναι μία καινούργια τάση. Στο εξωτερικό υπάρχουν αρκετά brands αποκλειστικά για τις δύσκολες μέρες, που αποκλείουν τη χρήση πλαστικού. Επιπλέον, λόγω των φυσικών υλικών, 100% οργανικό βαμβάκι και την απουσία συνθετικών συστατικών επιτρέπουν στην ευαίσθητη περιοχή σου να αναπνέει, άρα δεν έχεις ερεθισμούς, κνησμούς και την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί κάτω.

Το ήξερες; Το πλαστικό που περιέχει μια σερβιέτα αντιστοιχεί σε τέσσερις σακούλες του σούπερ μάρκετ.

Μέχρι πριν μερικούς μήνες ούτε εγώ ήμουν σε mood να τις δοκιμάσω. “Ποιος είναι τώρα για αλλαγές;” σκεφτόμουν μέχρι που πρόσφατα τις είδα στο ράφι ενός φαρμακείου δίπλα στις συμβατικές. Έτσι μαζί με τις συμβατικές επέλεξα να αγοράσω και ένα κουτί οργανικές, πρώτον γιατί μου άρεσε η συσκευασία τους (ναι, οι δύσκολες μέρες σου επιβάλλουν random αγορές) και δεύτερον γιατί ένιωσα πως πρέπει να τους δώσω μια ευκαιρία.

Εκτός της οικολογικής συνείδησης που “χτίζω” με τον καιρό, οι οργανικές σερβιέτες προστατεύουν την ευαίσθητη περιοχή από ερεθισμούς, φαγούρες, αλλεργίες, κολπίτιδες και μυκητιάσεις. Και είναι πραγματικό γεγονός. Η αίσθηση της καθαριότητας και της άνεσης που σου προσφέρει μια οργανική σερβιέτα, είναι επίπεδα πιο πάνω από μία συμβατική, και στο λέω μετά από την επιτυχημένη μου δοκιμή.

Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά το θέμα ασφάλειας είναι αυτό που σε “καίε騔 περισσότερο, και σε καταλαβαίνω. Και εγώ είχα έναν δισταγμό πριν τις δοκιμάσω και έναν φόβο ότι δε θα μου προσφέρουν την ίδια προστασία με αυτή των συμβατικών. Και όμως έκανα λάθος. Οι οργανικές σερβιέτες δεν υστερούν ούτε σε αυτό το σημείο το όποιο είναι το πιο σημαντικό για όλες μας.

Ποιες οργανικές σερβιέτες να επιλέξω

Υπάρχουν διάφορα brands, και στην ελληνική αγορά πλέον αλλά εγώ θα σου προτείνω αυτές που βρήκα εγώ. Ονομάζονται Flower και είναι 100% ελληνικές, και από τη συσκευασία τους και μόνο μπορείς να αντιληφθείς ότι διαφέρουν από όλες τις άλλες, συμβατικές και μη.

Γιατί να τις επιλέξεις

Τόσο το κάλυμμα όσο και το εσωτερικό της, είναι από 100% οργανικό βαμβάκι.

Επιτρέπει στο δέρμα σου να αναπνέει, σεβόμενη το φυσικό PH.

Προλαμβάνει ερεθισμούς, αλλεργικές αντιδράσεις και μυκητιάσεις.

Δεν περιέχει τεχνητά αρώματα, ρεγιόν, βισκόζη και συνθετικές απορροφητικές ουσίες.

Το δέρμα δεν έρχεται σε επαφή με πλαστικό και άλλα παράγωγα του πετρελαίου.

Δεν έχει υποστεί λεύκανση με χλώριο και είναι απαλλαγμένο από διοξίνες.

Συνιστάται από γυναικολόγους!

Οι Flower έρχονται στο σπίτι σου, πριν τις χρειαστείς και εσύ θα έχεις ένα λιγότερο «πρέπει» στην λίστα «To Do».”

Κάθε συσκευασία περιλαμβάνει 10 λεπτές σερβιέτες με φτερά για κανονική ή έντονη ροή και μπορείς να τις παραγγείλεις οnline στο getflower.gr. Να σημειωθεί ότι είναι τόσο μαλακές και άνετες, που ξεχνάς ότι τις φοράς!

Extra tip: Η τιμή τους δεν είναι υψηλότερη από των συμβατικών, ενώ θα βρεις και σερβετάκια.

#flowerorganic

Follow:
Maria Kofidou
Maria Kofidou

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post