Λειτούργικα τρόφιμα: Τι είναι και ποια είναι τα οφέλη τους; Οι διατροφολόγοι των Holmes Place απαντούν…

Λειτούργικα τρόφιμα: Τι είναι και ποια είναι τα οφέλη τους; Οι διατροφολόγοι των Holmes Place απαντούν…

Όταν κάνεις την έρευνα σου για την ιδανική διατροφή με σκοπό να φτιάξεις το σώμα σου, πιθανόν να έχεις διαβάσει τον όρο Λειτουργικά Τρόφιμα. Ωραία, σκέφτεσαι, αλλά τι σημαίνει λειτουργικά; Ακριβώς την ίδια απορία είχαμε και εμείς για αυτό και ρωτήσαμε τους διατροφολόγουε των Holmes Place μας έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για τις κατηγορίες που χωρίζονται τα συγκεκριμένα τρόφιμα.

Λειτουργικά τρόφιμα είναι αυτά που μαζί με τη βασική θρεπτική τους δράση έχουν επιπλέον ευεργετικές ιδιότητες, με στόχο τη βελτίωση της υγείας ή/και της μείωσης του κινδύνου εκδήλωσης κάποιας ασθένειας. Με απλά λόγια, πρόκειται για τρόφιμα που έχουν ευεργετική επίδραση στον οργανισμό, τα οποία μπορείς να βρεις στην αγορά και να τα εντάξεις στο καθημερινό σου διατροφολόγιο. Οι διατροφολόγοι των Holmes Place μας έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για τις κατηγορίες που χωρίζονται τα συγκεκριμένα τρόφιμα.

Συμβατικά Λειτουργικά Τρόφιμα

Τρόφιμα που περιέχουν βιοενεργά συστατικά, δηλαδή ουσίες που έχουν δραστικότητα στον οργανισμό, όπως είναι τα αντιοξειδωτικά. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν η ντομάτα, το κόκκινο κρασί και το τσάι.

Τρόφιμα για Ειδικές Διατροφικές Χρήσεις

Αφορούν τρόφιμα που έχουν υποστεί μία μορφή επεξεργασίας με στόχο να υποστηρίξουν μια ειδική διατροφική ανάγκη. Τέτοια τρόφιμα είναι αυτά «χωρίς γλουτένη» ή «χωρίς λακτόζη» και τρόφιμα που στοχεύουν στον έλεγχο ή την απώλεια βάρους, τα γνωστά «light προϊόντα».

Εμπλουτισμένα ή Ενισχυμένα Τρόφιμα

Είναι η πιο διαδεδομένη κατηγορία λειτουργικών τροφίμων που μπορείς να συναντήσεις. Ο γενικός κανόνας θέλει σε αυτή την κατηγορία όλα τα τρόφιμα που έχουν δεχτεί προσθήκη συστατικών, είτε αυτά περιέχονται φυσικά στα τρόφιμα, είτε όχι.

Λειτουργικά ροφήματα

Χυμοί φρούτων ενισχυμένοι ή εμπλουτισμένοι με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και γάλα ενισχυμένο με ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη D ή εμπλουτισμένο με Ω3 λιπαρά οξέα, έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους στην αγορά. Οι βιταμίνες Α, Ε & C ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ η βιταμίνη D, το ασβέστιο και το μαγνήσιο, βοηθούν στη διατήρηση υγιών οστών και την επίτευξη μέγιστης οστικής μάζας.

Προϊόντα δημητριακών

Δημητριακά πρωινού, ψωμί και άλευρα, μπάρες δημητριακών με φυτικές ίνες ή πλούσια σε βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τα οποία μπορείς να βρεις σε μεγάλη ποικιλία στην αγορά.

Follow:
Fit Girls Team
Fit Girls Team

Find me on: Instagram

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post