Πως τα ακατάλληλα εσώρουχα επηρεάζουν την κολπική σου υγιεινή

Πως τα ακατάλληλα εσώρουχα επηρεάζουν την κολπική σου υγιεινή

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πριν αγοράσεις εσώρουχα, αν η επιλογή που κάνεις είναι κατάλληλη για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής;

Πολλές από εμάς αγνοούν πως συγκεκριμένα υφάσματα μπορεί να δημιουργήσουν κάποιον ερεθισμό ή ότι τα εσώρουχά μας έχουν και αυτά μια ανεπίσημη έστω, ημερομηνία λήξης. Τι πρέπει να γνωρίζεις λοιπόν για να είσαι ξέγνοιαστη;

Πες “ναι” φυσικά υφάσματα

Μπορεί τα εσώρουχα που σε ενθουσιάζουν να είναι κατασκευασμένα από νάιλον, μετάξι ή σατέν, όμως τουλάχιστον στην καθημερινότητά σου πρέπει να επιμείνεις στα βαμβακερά.

Το βαμβάκι είναι δροσερό, απαλό και απορροφητικό υλικό. Αποτρέπει την αύξηση της θερμοκρασίας και την συγκράτηση της υγρασίας στην περιοχή, αναστέλλοντας έτσι τους παράγοντες που ευνοούν τις μολύνσεις.

Επίσης, τα βαμβακερά εσώρουχα μπορούν να πλυθούν και να σιδερωθούν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και έτσι εξασφαλίζεται η αποστείρωσή τους σε αντίθεση με τα συνθετικά εσώρουχα δεν αφήνουν την περιοχή να «αναπνεύσει». Το αποτέλεσμα; Να αναπτύσσεται θερμότητα και να δημιουργείται υγρασία, συνθήκες δηλαδή που ευνοούν την ανάπτυξη των παθογόνων μικροοργανισμών.

Απέφυγε τα στενά εσώρουχα

Η σωστή εφαρμογή των ρούχων και των εσωρούχων στην περιοχή του καβάλου είναι σημαντική τόσο για την άνεση όσο και για την υγιεινή σου.

Η συνεχόμενη πίεση από τη ραφή του παντελονιού ή από τον στενό καβάλο του εσωρούχου σου, μπορεί να σου προκαλέσει ερεθισμό και φαγούρα στη περιοχή. Εκτός από την ενόχληση, αυτός ο ερεθισμός μπορεί να λειτουργήσει και σαν δίοδος μικροβίων στην ευαίσθητη περιοχή.

Άλλαζε συχνά εσώρουχα

Οι περισσότερες γυναίκες αλλάζουν εσώρουχο καθημερινά. Αυτή είναι μια πολύ σωστή και ενδεδειγμένη πρακτική. Βέβαια, υπάρχουν και φορές που λόγω αυξημένων κολπικών εκκρίσεων (ωορρηξία), διαρροής κατά την περίοδο και για διάφορους άλλους λόγους μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις και κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να έχεις πάντα στην τσάντα σου σε ατομική θήκη ένα καθαρό εσώρουχο. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείς πάντοτε την περιοχή στεγνή και καθαρή.

Κοιμήσου όποτε είναι δυνατόν χωρίς εσώρουχο

Η μη κάλυψη της ευαίσθητης περιοχής από εσώρουχο κατά τη διάρκεια της νύχτας, δίνει στην περιοχή την ευκαιρία να αναπνεύσει και να στεγνώσει από την περιττή υγρασία. Ειδικά για τις γυναίκες που έχουν ευαισθησία στην περιοχή και ταλαιπωρούνται από επαναλαμβανόμενους ερεθισμούς ή κολπίτιδες, η συγκεκριμένη πρακτική μπορεί να φανεί αποτελεσματική.

Περιποιήσου σωστά τα εσώρουχά σου

Η σωστή περιποίηση των εσωρούχων σου είναι ένα από τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να αποφύγεις ερεθισμούς στην ευαίσθητη περιοχή. Τα βαμβακερά εσώρουχα πρέπει να πλένονται στους 60 τουλάχιστον βαθμούς στο πλυντήριο και να στεγνώνονται κατά προτίμηση στο στεγνωτήριο. Αν δεν έχεις στεγνωτήριο, φρόντισε να τα απλώσεις σε χώρο όπου θα στεγνώσουν γρήγορα. Αν το στέγνωμα γίνει σε στεγνωτήριο δεν χρειάζονται σιδέρωμα γιατί ο ατμός τα αποστειρώνει. Αν όχι, σιδέρωσε τα σε όσο πιο υψηλή θερμοκρασία επιτρέπεται από τον κατασκευαστή τους.

Αντικατέστησε τα παλιά σου εσώρουχα

Τα εσώρουχα καλό θα ήταν να αντικαθίστανται κάθε 2 περίπου χρόνια, ακόμα και αν τηρείς όλους τους κανόνες σωστής φροντίδας τους. Τα συχνά πλυσίματα και το σιδέρωμα σε υψηλές θερμοκρασίες, είναι πιθανό να χαλάσουν τη φόρμα τους, να μην εφαρμόζουν πια σωστά και να προκαλούν ερεθισμούς.

Επέλεξε ένα προϊόν καθημερινής περιποίησης που σέβεται την ευαίσθητη περιοχή

Πέρα από τα σωστά εσώρουχα θα πρέπει να φροντίσεις και για την σωστή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής. Επέλεξε ένα προϊόν καθαρισμού που θα είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της περιοχής, όπως ο αφρός καθαρισμού AQUASOL FEMINA Intimate Cleansing Foam, ο οποίος έχει σχεδιαστεί ειδικά για την καθημερινή υγιεινή, αναζωογόνηση και διατήρηση της καλής υγείας στην ευαίσθητη περιοχή.

Ο συγκεκριμένος αφρός περιέχει μοναδικό συνδυασμό φυσικών συστατικών που λειτουργούν συνεργικά, ανακουφίζει από τη δυσφορία, τον κνησμό, την ερυθρότητα και τη φλόγωση, βοηθά στη διατήρηση του φυσιολογικού pH του κόλπου και στην καλή υγιεινή του.

Follow:
Fit Girls Team
Fit Girls Team

Find me on: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post