Τα διαφορετικά tampons που θα σε πείσουν πως οι δύσκολες μέρες μπορούν να γίνουν παρελθόν

Τα διαφορετικά tampons που θα σε πείσουν πως οι δύσκολες μέρες μπορούν να γίνουν παρελθόν

Οι μέρες της περιόδου μας είναι οι δικές μας, μοναδικές μέρες που το σώμα μας και η ψυχολογία μας εκπέμπουν σε δικό τους μήκος κύματος. Και καλά κάνουν! Παρόλα αυτά τις χαρακτηρίζουμε δύσκολες – και είναι για πολλές από εμάς – αλλά όχι μόνο για τις κράμπες, τους πονοκεφάλους και τον πόνο στην κοιλίτσα μας, αλλά και γιατί η περίοδος μας ορίζει όλη την καθημερινότητα μας. Έχουμε τα ειδικά εσώρουχα περιόδου, τα ρούχα περιόδου και μια σειρά από δραστηριότητες που σταματάμε να κάνουμε εκείνες τις μέρες, γιατί πολύ απλά έχουμε περίοδο.

Σαφώς και υπάρχει η επιλογή του tampon, θα μας πεις, και θα συμφωνήσουμε αλλά μέχρι σήμερα τα συνηθισμένα tampons δεν έχουν αποδειχθεί για πολλές από εμάς η πιο safe και άνετη επιλογή. Τα φουσκώματα, η πίεση, ο φόβος διαρροών και εκείνο το κορδονάκι που φαίνεται αλλά δε το ξέρεις, μας έχουν φέρει σε σημείο να τα φοράμε μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις όπως ένα μπάνιο στην θάλασσα και αυτό τις τελευταίες μέρες για λίγες ώρες!

Παρόλα αυτά εμείς δε χάσαμε τις ελπίδες μας, και ερχόμαστε να σου συστήσουμε το διαφορετικό tampon που μπορείς να κάνεις ό, τι θέλεις όποτε θέλεις – ακόμη και σεξ με τον σύντροφο σου – από την πρώτη μέρα!

Soft Tampons: Τι είναι αυτό;

Με την πρώτη ματιά θα πεις: Τι είναι αυτό; Και θα σου πούμε ότι τα Soft Tampons είναι ό,τι νεότερο στην ατομική γυναικεία υγιεινή που μας προσφέρουν διακριτική καθημερινή προστασία και απόλυτη ελευθερία στις καθημερινές μας δραστηριότητες, Τα συγκεκριμένα tampons είναι κατασκευασμένα από υγροσκοπικό υποαλλεργικό υλικό και όπως μπορείς να δεις είναι μικρά ροζ σφουγγάρια από εξαιρετικά μαλακό αφρό, σε σχήμα καρδιάς. So cute!!! Το οργανικό σχήμα ταιριάζει απαλά στην ευαίσθητη γυναικεία ανατομία και κάνει την εφαρμογή των Soft-Tampons εξαιρετικά άνετη.

Σε τι διαφέρουν από τα συνηθισμένα tampons

Eδώ είναι το σημείο που θέλουμε την αμέριστη προσοχή σου! Τα αυθεντικά Soft Tampons είναι – όπως υποδηλώνει το όνομά τους – πολύ μαλακά και, πάνω από όλα, ιδιαίτερα φιλικά στο δέρμα. Οι δερματολογικές μελέτες αποδεικνύουν την εξαιρετική τους ανοχή. Είναι κατασκευασμένα από φιλικό προς το περιβάλλον υλικό χωρίς επιπρόσθετα χημικά πρόσθετα και έτσι οι εσωτερικοί ερεθισμοί είναι σχεδόν ανύπαρκτοι με τα Soft-Tampons. Τα Soft Tampons πληρούν τα αυστηρά κριτήρια που ισχύουν και για τα υφάσματα μωρών και είναι κατάλληλα για καθημερινή επαφή με το σώμα σoυ χωρίς κανένα δισταγμό!

Τι μπορείς να κάνεις όταν φοράς τα Soft tambons

H απάντηση είναι: Τα πάντα με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς κανένα άγχος! Η εφαρμογή τους είναι τόσο εύκολη όσο και των συμβατικών ταμπόν, με τη διαφορά ότι σέβονται την ευαίσθητη περιοχή και δε σε περιορίζουν σε ό,τι θέλεις να κάνεις (λόγω της απαλής υφής και της ελαστικότητάς του, ούτε εσύ ούτε ο σύντροφός σου θα το νιώσετε αν θέλετε να βρεθείτε ερωτικά).

Επιπλέον δεν διαστέλλονται καθώς απορροφούν την εμμηνορροϊκή ροή που σημαίνει ότι παρέχουν άνεση ακόμα και τις ημέρες της έντονης ροής χωρίς να έχεις καμία ανεπιθύμητη διαρροή κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένου και της γυμναστικής. Σκέψου μόνο ότι είναι τα tampons που χρησιμοποιούν οι χορεύτριες μπαλέτου και αθλήτριες ενόργανης και ρυθμικής και θα καταλάβεις!

Εκτός από το ότι είναι μη αισθητό, εξαλείφει και τον κίνδυνο εκδορών της κολπικής μεμβράνης ή άλλης δυσφορίας. Σε αντίθεση με τα συμβατικά ταμπόν, τα Soft tampons δεν έχουν κορδόνια που βγαίνουν από τον κόλπο και έτσι δεν έχεις να φοβάσαι μην “φανεί ή προεξέχει κάτι”.

Πώς θα το τοποθετήσεις

  1. Πλύνε τα χέρια σου
  2. Αφαίρεσε το προϊόν από τη συσκευασία.
  3. Υγρασία: Εάν υγρανθεί το ταμπόν με λίγη ποσότητα λιπαντικού ή καθαρού νερού, θα είναι ακόμη πιο εύκολο να εισαχθεί. Ωστόσο, πριν τοποθετήσεις το ταμπόν, στραγγίζεις το νερό για να διατηρήσεις την απορροφητικότητά του.
  4. Πάρε την καλύτερη θέση για εισαγωγή: Π.χ.  βαθύ κάθισμα ή καθισμένη στην τουαλέτα.
  5. Πιάσε την πλευρά του ταμπόν με δύο δάχτυλα και το πιέζεις.

Τοποθετείς τα δάχτυλά σου  στην κάτω πλευρά και το σπρώχνεις ακριβώς όπως  ένα συμβατικό ταμπόν. Το εμμηνορροϊκό σφουγγάρι κάθεται τέλεια όταν προσκολλάται στον τράχηλο.

Πώς θα το βγάλεις όμως?

1. Πλύνε τα χέρια σου.
2. Πάρε την καλύτερη θέση για αφαίρεση: κάτσε σε βαθύ κάθισμα με ανοιχτά πόδια.
3. Πιέσε λίγο έτσι ώστε το ταμπόν να πατηθεί έξω. Αυτό λειτουργεί καλύτερα όταν είναι γεμάτο.
4. Πιάσε την εγκοπή με το ένα δάχτυλο και τράβηξε έξω το ταμπόν.

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις

1. Πόση ώρα μπορώ να φορέσω το Soft-Tampon;

Η περίοδος φθοράς πρέπει να προσαρμόζεται στη ροή της περιόδου. Σε μέρες μεγάλης ροής συνιστάται αλλαγή μετά από 3 έως 5 ώρες, σε ημέρες μικρότερης ροής το Soft-Tampon μπορεί να φορεθεί για περίπου 5 έως 8 ώρες.

Μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό, το ταμπόν πρέπει να αντικατασταθεί αμέσως.

2. Πώς μπορούν να αφαιρεθούν τα ταμπόν χωρίς κορδόνι;

Το ταμπόν μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα τραβώντας το με το δείκτη ή το μεσαίο δάχτυλό σου από τους ενσωματωμένους ιμάντες λαβής. Εάν εξακολουθεί να είναι δύσκολο , σου συνιστούμε να καθήσεις  σε βαθύ κάθισμα ή να καθίσεις στην τουαλέτα με τα πόδια σου απλωμένα, καθώς αυτό θα μειώσει το βάθος του κόλπου από 9 -10εκ. σε περίπου 4-5 εκ.

Συνιστάται γενικά να χρησιμοποιείς τα μαλακά ταμπόν σε ημέρες με βαριά αιμορραγία, καθώς ένα γεμάτο ταμπόν θα γίνει πολύ μαλακό και μπορεί πολύ εύκολα να τραβηχτεί. Εάν η εγκοπή δεν σου είναι αισθητή, απλώς χρησιμοποίησε το δείκτη και τα μεσαία δάχτυλα σαν “τσιμπιδάκια”.

3. Πόσο συχνά μπορώ να χρησιμοποιήσω το Soft-Tampon;

Χρησιμοποίησε κάθε ταμπόν μόνο μία φορά, καθώς αυτό δεν θα εγγυάται πλέον την υγιεινή ασφάλεια και υψηλή απορροφητικότητα και μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις. Συνιστούμε συνεπώς να μην πλένεις το μαλακό ταμπόν και να το ξαναφοράς.

4. Τα Soft-Tampons μου φαίνονται τόσο μεγάλα!

Τα Soft Tampons υπάρχουν και σε “Mini”. Ωστόσο, το υλικό των ταμπόν είναι τόσο μεταβλητό που προσαρμόζεται πάντα στο γυναικείο σχήμα του σώματος. Τα συμβατικά βαμβακερά ταμπόν διογκώνονται ενώ τα Soft tampons  έχουν ήδη το τελικό τους μέγεθος. Ο αφρός των μαλακών ταμπόν μπορεί να συμπιεστεί εύκολα κατά την εισαγωγή.

Θα τα βρεις ΕΔΩ όπου στην κυριολεξία μπορείς να τα έχεις με ένα κλικ στην πόρτα σου!

Τα Soft-Tampons δεν είναι αντισυλληπτικά μέσα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα σε συνδυασμό με προφυλακτικά. Για τη χρήση μαζί με αντισυλληπτικό σπιράλ θα πρέπει να συνεννοηθείτε πρώτα με τον γιατρό σας. Αν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το Soft-Tampon, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας.

Follow:
Fit Girls Team
Fit Girls Team

Find me on: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post