Τα 4 απλά βήματα για καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα

Τα 4 απλά βήματα για καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα

Σίγουρα πολλές από ‘μας θέλουμε τη τέλεια, λαμπερή και υγιή επιδερμίδα χωρίς όμως, να έχουμε τη διάθεση να τηρήσουμε ευλαβικά τη ρουτίνα που θα μας τη χαρίσει. Ίσως γιατί κανείς μέχρι σήμερα δεν μας είχε αποκαλύψει τα 4 απλά βήματα που θα μας πείσουν ότι είναι πιο εύκολο από όσο φανταζόμαστε!

Step 1

Πρώτο και βασικό βήμα είναι ο καλός καθαρισμός του προσώπου και του λαιμού μας- τις περισσότερες φορές δεν προσέχουμε αρκετά την περιοχή του λαιμού ξεχνώντας ότι εκεί φαίνεται η ηλικία της γυναίκας. Χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό και βάζοντας κανονική ποσότητα από το σαπούνι που έχουμε επιλέξει. Κάνουμε κυκλικές κινήσεις σε όλο μας το πρόσωπο, έπειτα ξεπλένουμε και ταμπονάρουμε με μια καθαρή πετσέτα προσώπου. Ο καθαρισμός του προσώπου και του λαιμού μας είναι αναγκαίος πρωί – βράδυ καθώς ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ρύπους αλλά και το μακιγιάζ που φοράμε κλείνει τους πόρους του δέρματός μας.
Για αποφυγή ανταλλαγής μικροβίων, καλό είναι ο καθένας να έχει τη δική του πετσέτα προσώπου.

Αν τρίβεις το πρόσωπό σου με την πετσέτα μέσα στα χρόνια θα δημιουργήσεις περισσότερες ρυτίδες πολύ πιο γρήγορα.

Step 2

Δεύτερο αναγκαίο βήμα είναι η τόνωση του δέρματος μας. Οφείλουμε να επιλέξουμε μια τονωτική λοσιόν με ήπιο ph ώστε να μην αφυδατώσει το δέρμα μας και να το προετοιμάσει να δεχθεί τα υπόλοιπα προϊόντα.

Step 3

Τρίτο βήμα είναι ο ορός που μπορεί να χρησιμοποιείς. Ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του δέρματος σου θα βρεις ορούς για ακμή, για ενυδάτωση, για αντιγύρανση κτλ. Ο εκάστοτε ορός λειτουργεί ευεργετικά στο δέρμα μας εφόσον περιέχει σε μεγάλη ποσότητα όλα εκείνα τα συστατικά που χρειαζόμαστε και λειτουργεί δραστικά.

Step 4

Τέταρτο και τελευταίο βήμα αλλά καθόλου λιγότερο σημαντικό είναι η ενυδάτωση. Το βήμα αυτό, μαζί με τον καθαρισμό, αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της επιδερμίδας που τόσο θέλουμε να αποκτήσουμε. Λειτουργεί σαν μια ανάσα για το ταλαιπωρημένο μας δέρμα και του δίνει την υγεία που του αξίζει. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την ενυδατική μας κρέμα, πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε το καθημερινό μας μακιγιάζ.

Follow:
Κατερίνα Μάρου
Κατερίνα Μάρου

Γειά σου, είμαι η Κατερίνα και είμαι φιλολόγος! Συχνά θα με βρεις με ένα βιβλίο στο χέρι,με μια κουτάλα να ξεθαβω συνταγές ή με μια νέα κρέμα που πιθανόν ανακάλυψα και λάτρεψα. Αγαπώ οτιδήποτε βοηθά το σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά μου αλλά και τους ανθρώπους που θέλουν να προσπαθήσουν για την αλλαγή. Ελάτε να κάνουμε αυτό το ταξίδι της αλλαγής μαζί!

Find me on: Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post