Τα Vegan Brownies που θα φτιάξεις μόνο με 4 υλικά

Τα Vegan Brownies που θα φτιάξεις μόνο με 4 υλικά

Απίστευτα πλούσια, vegan, εύκολα στην παρασκευή τους με μόνο 4 υλικά και 1 μπολ, χωρίς γλουτένη και αλεύρι και με φυσικά γλυκαντικά! Με λίγα λόγια, τα πιο νόστιμα brownies που μπορείς να φτιάξεις και να φας μέσα σε 30 λεπτά!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λέπτα
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
Servings: 12(Brownies)
Cuisine: Gluten-Free, Vegan
Διατηρούνται για 1 μήνα στο ψυγείο
Καταναλώνονται σε 5 μέρες (με αυτοσυγκράτηση γιατί ένα brownie έχει 215 θερμίδες)

Υλικά

  • 2 κούπες χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι (αν πάρεις αποξηραμένους άστους για 10 λεπτά σε ζεστό νερό)
  • 1/4 του φλυτζανιού ζεστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • 1/2 του φλυτζανιού φυστικοβούτυρο (αν έχεις ανάλατο τότε πρόσθεσε λίγο αλάτι)
  • 1/3 του φλυτζανιού κακάο ή σκόνη κακάο
  • 1/2 του φλυτζανιού dairy-free dark chocolate chips (προαιρετικά)
  • 1 /2 του φλυτζανιού χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 C βαθμούς και βάλε λαδόκολλα στο ταψί σου.
  2. Βάλε τους χουρμάδες στο μπλέντερ και δούλεψε μέχρι να γίνει μια ενιαία μπάλα.
  3. Όταν το μείγμα σου είναι έτοιμο, χώρισε το με ένα κουτάλι και πρόσθεσε το ζεστό νερό και ανακάτεψε μέχρι να πάρει μια κολλώδης υφή.
  4. Πρόσθεσε τώρα το φυστικοβούτυρο, το λάδι καρύδας και τη σκόνη κακάο, και συνέχισε να ανακατεύεις. Τέλος, προσθέστε τα τσιπ σοκολάτας και τα καρύδια (προαιρετικά) και δούλεψε τα ώστε να γίνουν ένα με το υπόλοιπο μείγμα.
  5. Μετέφερε το μείγμα σου στο ταψί και άπλωσε το ομοιόμορφα. Για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα δοκίμασε να βάλεις λαδόκολλα από πάνω και πίεσε με ένα ποτήρι.
  6. Ψήσε στο κεντρικό ράφι του φούρνου για περίπου 15 λεπτά – οι άκρες πρέπει να είναι ελαφρώς στεγνές. Το βγάζεις και το αφήνεις να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Το βγάζεις προσεκτικά από το ταψί χρησιμοποιώντας τις άκρες της λαδόκολλας και στη συνέχεια το αφήνεις να κρυώσει σε μια πλάκα ή σχάρα ψύξης για περίπου 20 λεπτά, για να γίνει ακόμη πιο συμπαγές.
  7. Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου έως 2 ημέρες, στο ψυγείο μέχρι 6 ημέρες, ή στην κατάψυξη έως και 1 μήνα (μην ξεχάσεις να το αφήσεις να ξεπαγώσει!).

Follow:
Maria Kofidou
Maria Kofidou

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post