Ανύπαντρη και ευτυχισμένη: Η απάντηση της Εmma Watson και τι λένε οι ειδικοί

Ανύπαντρη και ευτυχισμένη: Η απάντηση της Εmma Watson και τι λένε οι ειδικοί

Για πολλά χρόνια το να είσαι ανύπαντρη σε έκανε να δείχνεις σαν το μαύρο πρόβατο σε μια θάλασσα από λευκά, όμορφα και στρουμπουλά προβατάκια.

Παρόλα αυτά η απάντηση της Emma Watson στην ερώτηση πως νιώθει που στα 30 της είναι single με έβαλε σε σκέψεις για το τι πραγματικά έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και φυτεμένο βαθιά στο υποσυνείδητο μας για το θέμα γάμος και συντροφικότητα.

Πιο συγκεκριμένα Τον Νοέμβριο, η ηθοποιός Emma Watson, τότε 29 ετών, σε συνέντευξη της στην βρετανική Vogue αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι μόνη και περιέγραψε το άγχος που αισθάνθηκε πριν υιοθετήσει αυτή την στάση του να είναι σύντροφος του εαυτού της. “Αν έχεις φτάσει στα 30 και δεν έχεις αποκτήσει ένα σπίτι, αν δεν έχεις σύζυγο, αν δεν έχεις παιδί, δεν είσαι σε κάποιο απίστευτα ασφαλές, σταθερό σημείο στην καριέρα σου… Αντιλαμβάνεσαι το ποσοστό της ανησυχίας που γεννιέται από όλα τα παραπάνω. “

Ακόμη και εκτός σχέσης το φλερτ, τα ραντεβού και η επιδίωξη της κατάκτησης της αγάπης απαιτούν ενέργεια και χρόνο “Όταν δεν βρίσκεσαι σε αναζήτηση ενός ερωτικού συντρόφου, βρίσκεσαι σε ένα πολύ πιο χαλαρό σημείο μέσα σου και νιώθεις καλά με τον εαυτό σου”, υποστηρίζει η Carla Manly, κλινική ψυχολόγος που ειδικεύεται στις σχέσεις και την αυτογνωσία και έχει έδρα τη Santa Rosa , Καλιφόρνια “Δεν προσπαθείς να εντυπωσιάσεις κανέναν ούτε να ευχαριστήσεις εκτός από τον ευατό σου”.

Η Δρ Manly επισημαίνει ότι εδώ και αιώνες, οι άνδρες και ιδιαίτερα οι γυναίκες ανατράφηκαν για να πιστέψουν ότι είναι πιο πολύτιμοι αν είναι παντρεμένοι. Η ιδέα αυτή παραμένει διαδεδομένη, παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μια πιο χαλαρή στάση απέναντι στον γάμο.

Όποια και αν είναι η επιλογή σου, το να παραμείνεις μόνη σου για ένα διάστημα μέχρι να βρεις πραγματικά τον εαυτό σου και μετέπειτα τον άνθρωπο σου, θα σε θέσει ικανή να δώσεις αγάπη χωρίς να θυσιάζεις το “είναι” σου για να αποδείξεις την αξία σου. Μην ξεχνάς ότι η ευτυχία είναι μια προσωπική υπόθεση, είτε είσαι μόνη σου είτε σε σχέση!

Follow:
Maria Kofidou
Maria Kofidou

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post