Μελομακάρονα με βρώμη και ζάχαρη καρύδας

Μελομακάρονα με βρώμη και ζάχαρη καρύδας

Γιορτές χωρίς μελομακάρονα δε γίνονται. Για αυτό και βρήκαμε την πιο fit συνταγή για μελομακάρονα με βρώμη και ζάχαρη καρύδας, που θα σε απελευθερώσει από τους δισταγμούς και τις ένοχες θερμίδες.

Υλικά (για 30 μελομακάρονα)

  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο (100 γρ.)
  • χυμός και ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. τσ. (50 γρ.)  ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.γλ. κανέλα Κευλάνης σε σκόνη
  • 1/3 κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1/2 κ.γλ.  μοσχοκάρυδο σκόνη (προαιρετικά)
  • 60 γρ. νερό
  • 350 γρ. αλεύρι βρώμης (μπορείς να περάσεις νιφάδες βρώμης στο μούλτι)

Υλικά για το σιρόπι

  • 200 γρ νερό
  • 70 γρ.  ζάχαρη καρύδας 7elements
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • το πορτοκάλι που έχουμε στύψει

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι μαζί με την ζάχαρη καρύδας και τα χτυπάμεμε το σύρμα.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (δεν πετάμε το πορτοκάλι που ξύσαμε και στίψαμε) και τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης μαζί με το μπέικιν πάουντερ.

Ζυμώνουμε ελαφρά (αν κολλάει ΔΕΝ προσθέτουμε άλλη βρώμη γιατί σε 10 λεπτά θα έχει σφίξει). Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Με ένα πιρούνι τα τρυπάμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα για 20 με 30 λεπτά (όταν τα βγάλουμε δεν πρέπει να είναι πολύ ξεροψημένα)

Για το σιρόπιασμα

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη καρύδας , το πορτοκάλι που είχαμε κρατήσει και το ξυλάκι κανέλας, και μόλις πάρουν βράση το αποσύρουμε. Βουτάμε μέσα στο καυτό σιρόπι ένα-ένα τα μελομακάρονα (μετράμε εως το 10) και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε από πάνω ελάχιστο μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρυδάκι.

Follow:
Fit Girls Team
Fit Girls Team

Find me on: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post