Πως κατάφερα να χάσω 25 κιλά και να πιστέψω στον εαυτό μου ξανά – Η αληθινή ιστορία της Ερμιόνης

Πως κατάφερα να χάσω 25 κιλά και να πιστέψω στον εαυτό μου ξανά – Η αληθινή ιστορία της Ερμιόνης

Η Ερμιόνη Ιωσηφίδου είναι μία σύγχρονη γυναίκα, επιχειρηματίας και μητέρα δύο παιδιών. Η σημερινή της εικόνα δεν προδίδει ότι υπήρξε για πολλά χρόνια υπέρβαρη, ούτε μια γυναίκα που δεν πίστευε στον εαυτό της. Σήμερα μας μιλάει για το δικό της ταξίδι και πως κατάφερε να γράψει τους κανόνες πάλι από την αρχή και να κατακτήσει τον καλύτερο της εαυτό!

“Από μικρό παιδί πάντα είχα κιλά και πάντα ήμουν η “αναπτυγμένη” η “νταρντάνα”. Ποτέ δε μπόρεσα να ισορροπήσω στη μέχρι τότε ζωή μου σε φυσιολογικό βάρος καθώς το φαγητό ήταν για μένα απόλαυση, αγχολυτικό, διέξοδος από ό,τι με απασχολούσε.

‘Oλα τα χρόνια της ζωής μου ήμουν αθλήτρια βόλλεϋ όμως την περίοδο που έμεινα έγκυος και γέννησα τα δύο μου αγόρια έπαψα να παίζω. Ακριβώς τότε μπήκαν και άλλα κιλά που έμειναν για για πολλά πολλά χρόνια. Αλλά ας μιλήσω με νούμερα: με ύψος 1.73 έπαιζα πάντα ως ενήλικη από τα 80 έως 97 κιλά.

Θυμάμαι ότι κάθε μέρα ξεκινούσα δίαιτα και ποτέ δεν έκανα κάτι ουσιαστικό. Ιδανικά θα ήθελα να υπάρχει ένα μαγικό χάπι να το πάρω και να σηκωθώ 60 κιλά. Όπως καταλαβαίνετε δεν είχα υπομονή και δε πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να με δω σ’ένα φυσιολογικό βάρος. Δε το ήξερα καθώς δεν το είχα δει ποτέ.

Όλα άλλαξαν το 2015 όπου συνειδητοποίησα ότι πρέπει να επαναπρογραμματιστώ και αυτό έγινε και με τη βοήθεια του συντρόφου μου ο οποίος είναι γυμναστής και ήταν το στήριγμα μου σε όλη αυτή τη πορεία. Ειλικρινά δε ξέρω αν θα κατάφερνα να χάσω 25 κιλά χωρίς τη βοήθεια του, την στήριξη και την πίστη του σε εμένα και την κατεύθυνση του με προγράμματα γυμναστικής, σημαντικό κομμάτι στην απώλεια κιλών.

“To να πιστεύει κάποιος σε ‘σένα όταν εσύ έχεις χάσει το δρόμο σου είναι ίσως το πιο σημαντικό. Το να σε τραβάει κάποιος και να σου δείχνει που πρέπει να πας και να μη σε αφήνει ακόμη και όταν εσύ θέλεις να αφήσεις τον εαυτό σου.”

Προσωπικά πιστεύω ότι ήμουν τυχερή γιατί σε όλη τη διαδρομή είχα ένα στήριγμα και ξέρω πόσο δύσκολο είναι όταν κάποιος πρέπει να προσπαθήσει μόνος του. Ένα τέτοιο ταξίδι έχει πολλές δυσκολίες, τις οποίες τις είδα μπροστά μου. Έφτασα σε ακραίες καταστάσεις και με τη διατροφή μου αλλά και με πολύωρες προπονήσεις, μέχρι να βρω τις ισορροπίες μου και να μην ξαναπάρω τα κιλά που έχασα. Όσοι έχουν περάσει τη διαδικασία ξέρουν ότι είναι δύσκολο ένας άνθρωπος που έχει υπάρξει σε μεγάλο χρονικό διάστημα υπέρβαρος να διατηρηθεί στα κιλά του. Θέλει μεγάλη προσπάθεια, υπομονή και επιμονή.

Κακές μέρες πάντα θα υπάρξουν, το θέμα είναι  να συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε, να πιστεύουμε στον εαυτό μας και όλα θα γίνουν με υπομονή και επιμονή. Ακόμη και σήμερα παλεύω, αλλά δεν αφήνομαι. Θέλω να αποτελώ ένα υγιές πρότυπο για τα παιδιά μου και να είμαι ευτυχισμένη με την εικόνα που έχω εγώ για τον εαυτό μου.

With Love: Ποτέ δεν είναι αργά να δείτε για πρώτη φορά το σώμα σας να αλλάζει προς το καλύτερο. Μη ντρέπεστε να ζητήσετε βοήθεια από τους ανθρώπους που σας αγαπούν. Μερικοί αγώνες χρειάζονται συμμάχους για να τους κερδίσετε. Ακόμη και να είναι ο ίδιος σας ο εαυτός.

Follow:
Maria Kofidou
Maria Kofidou

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post