Marie Kondo: Η ιέρεια του Τidying μας αποκαλύπτει τα rituals που εφαρμόζει για να είναι πάντα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της!

Marie Kondo: Η ιέρεια του Τidying μας αποκαλύπτει τα rituals που εφαρμόζει για να είναι πάντα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της!

“Προτού μπορέσετε πραγματικά να φροντίσετε κάποιο άλλο άτομο, χώρο ή αντικείμενο, πρέπει να ξέρετε πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας. Είναι παλιά παροιμία, αλλά είναι αλήθεια!”

Η Μαρί Κοντό, η ιέρεια του συμμαζέματος μας συστήθηκε με την επιτυχημένη σειρά που όλες έχουμε παρακολουθήσει στο Netflix «Tidying Up with Marie Kondo» και πίνουμε νερό στο όνομα της γιατί μας έδειξε πως να διπλώνουμε τα ρούχα μας ώστε να χωράνε όλα στο συρτάρι αλλά και πως να τα αποχωριζόμαστε. Μας έκανε πιο θαρραλέες και πιο τακτικές και μας έδωσε λύσεις που ούτε οι μαμάδες μας θα μπορούσαν. Όπως η ίδια λέει πριν φροντίσεις κάποιον άλλον άνθρωπο, χώρο ή αντικείμενο, πρέπει πρώτα να φροντίσεις τον εαυτό σου και πρόσφατα μας αποκάλυψε τα καθημερινά της rituals που όπως τονίζει της επιτρέπουν να τιμήσει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα της.

Πρωί

Το πρώτο πράγμα που κάνω κάθε μέρα είναι να ανοίξω τα παράθυρα για να μπει καθαρός αέρας. Μετά από αυτό, καίω θυμίαμα, που όχι μόνο καθαρίζει την ατμόσφαιρα αλλά και με χαλαρώνει. Στην Ιαπωνία, το kōdō – η καύση του θυμιάματος – θεωρείται μια παραδοσιακή μορφή τέχνης, όπως η παράδοση λουλουδιών και η τελετή τσαγιού.

Η τακτοποίηση απαιτεί ώρες φυσικής εργασίας, και πολύ συχνά ένιωθα το σώμα καταβεβλημένο. Η γιόγκα με βοήθησε να νιώσω το σώμα μου πιο υγιές αλλά και το πνεύμα μου. Τώρα ασχολούμαι με τη γιόγκα ή το διαλογισμό το πρωί για να ρυθμίσω τη ροή της ημέρας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας

Τα sound baths – τα λουτρά ήχου – έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή, και καταλαβαίνω γιατί. Οι ηχητικές δονήσεις είναι πολύ ισχυρές – είναι βαθιά γείωση και λέγεται ότι έχουν και θεραπευτικές δυνάμεις.

Ποτέ δεν φύγω από το σπίτι χωρίς ένα κρύσταλλο – σοβαρά! Τους χρησιμοποιώ καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας για να εντοπίσω τις αιτίες του στρες και να με κεντράρω. Αν νιώθω άβολα ή γεμάτη ανησυχία, οι καθαροί τόνοι των ήχων συντονισμού μπορούν να σας αποκαλύψουν τι σας ενοχλεί. Δεν παίρνει το πρόβλημα μακριά, αλλά η κατανόηση της πηγής του άγχους μου είναι χρήσιμη ώστε να μπορώ να προσαρμόσω την ενέργεια μου.

Βράδυ

Τη νύχτα – μετά την τακτοποίηση με τις κόρες μου – πλένω την ημέρα και ζεσταίνω το σώμα μου με ένα λουτρό. Αυτό το τελετουργικό είναι πραγματικά απαραίτητο για την ευημερία μου. Με κάνει να αισθάνομαι σαν να είμαι σε μία ζεστή ιαματική πηγή στα βουνά της Ιαπωνίας – που συνδέεται με τη φύση και τα στοιχεία είναι βαθιά θρεπτικά.

Πριν από τον ύπνο ψεκάζω ένα αιθέριο έλαιο – για πιο διακριτική μυρωδιά, βάζω μερικές σταγόνες σε ένα μικρό μαξιλαράκι γεμισμένα με αλάτι. Στη συνέχεια, γράφω όλα όσα για τα οποία είμαι ευγνώμων ή φτιάχνω μια λίστα με πράγματα που πυροδότησαν χαρά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κατά τη διάρκεια αγχωτικών περιόδων, όταν δεν δίνω προτεραιότητα στην φροντίδα του εαυτού μου, τείνω να με αφισβητώ και αισθάνομαι ανήσυχη. Αυτό το άγχος έχει ως αποτέλεσμα τον κακό ύπνο, προκαλώντας μου φυσική και συναισθηματική ανισορροπία. Αυτές οι πρακτικές είναι πολύ σημαντικές. Με βοηθούν να είμαι ο καλύτερος μου εαυτός σε όλες τις πτυχές της ζωής μου!

Πηγή: KonMari

Follow:
Maria Kofidou
Maria Kofidou

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Never Miss A Post